De gemeente Staphorst voert van woensdag 7 juni tot en met 16 juni werkzaamheden uit aan het asfalt aan de nieuwe wegen op bedrijventerrein De Esch IV. De betreffende wegen zijn als klinkerweg aangelegd om onder andere het bouwverkeer voor het bedrijventerrein mogelijk te maken. Deze wegen worden nu voorzien van een asfaltlaag. Tegelijkertijd worden ook de kruisingen Achthoevenweg/Weth. Kuijersstraat, Achthoevenweg/Weth. Bronstraat en J.J. Gorterlaan/Oude Achthoevenweg aangepakt.

Gedurende de werkzaamheden zijn diverse kruisingen en wegvakken (deels) afgesloten voor het verkeer. Afhankelijk van het soort werkzaamheden duren deze afsluitingen wisselend van enkele uren tot enkele dagen. De gemeente probeert door het nemen van diverse verkeersmaatregelen zo veel mogelijk overlast te voorkomen. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor het doorgaande verkeer.

Doordat er een aantal kruisingen (deels) afgesloten worden zal er echter toch enige overlast voor de bereikbaarheid van de percelen langs de Achthoevenweg ontstaan. Alle percelen blijven bereikbaar voor voetgangers en in de meeste gevallen ook voor personenauto’s. De aanliggende bedrijven en huishoudens zijn hierover geïnformeerd.

Zie voor een overzicht van de beperkingen per wegvak: www.staphorst.nl/projecten.

Bedrijventerrein De Esch IV
De Esch IV ligt tussen de Achthoevenweg, de Oude Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan in Staphorst. Het terrein is ongeveer 18 hectare groot en ligt direct ten oosten van het bestaande bedrijfsterrein langs de A28. Het bedrijventerrein gaat ruimte bieden aan ongeveer 15 lokale ondernemers. De bedrijfskavels zijn tussen de 1.000 m2 en 30.000m2 groot en met de inrichting van het terrein is rekening gehouden met voldoende groen en een goede waterberging. Op het nieuwe bedrijventerrein zijn stookinstallaties (waaronder ook gas) niet toegestaan om de stikstofuitstoot op Natura 2000 gebieden te beperken. De betrokken ondernemers werken volop mee aan een mooi en duurzaam bedrijventerrein.

Foto’s © René Admiraal