Opslagruimtes zijn een geweldige manier om je spullen op te slaan als je er geen ruimte voor hebt. Of je nu gaat verhuizen, renoveren of gewoon wat extra opslagruimte nodig hebt, het is essentieel om te weten waar je aan begint voordat je een unit huurt. In dit artikel worden een paar dingen besproken die je moet weten voordat je een opslagruimte gaat huren. Dus of je nu voor het eerst een opslagruimte in Aalsmeer huurt of gewoon op zoek bent naar tips, lees verder voor informatie die je zal helpen je ervaring soepeler te laten verlopen!

Beveiliging

De inboedel opslag die je kiest, moet een beveiligingssysteem hebben waardoor je je op je gemak voelt om je bezittingen daar op te slaan. Vraag voordat je een opslagruimte huurt naar de beveiligingskenmerken van de faciliteit om er zeker van te zijn dat je bezittingen veilig zijn. Enkele beveiligingsfuncties om naar te zoeken zijn:

 • Afgesloten toegang: Alleen mensen met een sleutel of code kunnen de faciliteit betreden.
 • Beveiligingscamera’s: Deze kunnen misdaad helpen afschrikken en criminelen helpen identificeren als er toch een misdrijf plaatsvindt.
 • Beveiliging ter plaatse: Een opslagruimte faciliteit biedt dit meestal in de vorm van bewakers of patrouillediensten.
 • Alarmen: Dit is een extra beveiligingslaag die je bezittingen kan helpen beschermen.

Contract

Het contract voor je opslagruimte is essentieel om te begrijpen. Zorg ervoor dat je weet hoe lang het contract is en of er boetes zijn voor vroegtijdig opzeggen. Houd ook rekening met eventuele prijsstijgingen die kunnen optreden tijdens je huurperiode. Enkele zaken om rekening mee te houden bij het bekijken van je contract van de opslagruimte die je huurt:

 • Hoe lang loopt het contract?
 • Zijn er boetes voor vroegtijdig annuleren?
 • Zijn er prijsstijgingen tijdens de huurperiode?
 • Wordt het contract automatisch verlengd?
 • Hoe werkt het annuleringsproces?

Verzekering

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het huren van een opslagruimte is een verzekering. Je bezittingen zijn mogelijk gedekt door de verzekering van je huiseigenaar, maar het is altijd het beste om voor de zekerheid contact op te nemen met je verzekeraar. Als je spullen niet gedekt zijn, kun je bij de meeste opslagbedrijven een opslagverzekering afsluiten. Een verzekering is om meerdere redenen essentieel. Ten eerste beschermt het je bezittingen in geval van schade of diefstal. Ten tweede beschermt het je als iemand gewond raakt terwijl je op het terrein bent. Vraag zeker naar verzekeringen wanneer je een opslagruimte huurt om er zeker van te zijn dat je bezittingen beschermd zijn.

Klimaatbeheersing

Als je items bewaart die gevoelig zijn voor temperatuur of vochtigheid, kies dan een unit met klimaatbeheersing (hoogstwaarschijnlijk een interne opslagunit). Dit is belangrijk omdat je meubels anders beschadigd kunnen worden. Dagelijkse items die klimaatgecontroleerde opslag nodig hebben, zijn onder andere:

 • Elektronica: Computers, tv’s en andere elektronica kunnen beschadigd raken door extreme hitte of kou.
 • Meubels: Houten meubelen kunnen bij extreme temperaturen kromtrekken of barsten.
 • Muziekinstrumenten: Snaarinstrumenten kunnen ontstemd raken bij extreme hitte of kou.
 • Foto’s: Extreme temperaturen kunnen foto’s beschadigen.