NIEUWLEUSEN – Al jaren is Scouting ‘Gold’n Zende’ Nieuwleusen actief op hun eigen onderkomen in het kleine stukje bos, gelegen aan de Bouwhuisweg in Nieuwleusen. Om kinderen kennis te laten maken met het scoutingspel, wat vele uitdagende activiteiten in de natuur bevat, organiseert de vereniging op zaterdag 25 maart 2023 een open dag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Iedereen die geïnteresseerd is om eens te komen kijken is van harte uitgenodigd. Scouting ‘Gold’n Zende’ biedt een uitdagende hobby aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze activiteiten zijn tegenwoordig meer dan het scoutingspel wat iedereen kent zoals hutten bouwen, knopen en vuur maken. Zo gaat de vereniging op kamp, doen zij mee aan diverse regionale activiteiten en organiseert zij spannende en leuke spellen voor de jeugdleden. Iedere zaterdag is er voor elke leeftijdsgroep een opkomst waarbij het hele jaar door een divers programma gevolgd wordt.

Lijkt het jou leuk om eens te komen kijken? Harstikke leuk! Naast de open dag op 25 maart, mag ieder nieuw lid maar liefst 3 keer vrijblijvend deelnemen aan een opkomst om te kijken of hij/zij het écht leuk vindt. De leeftijdsgroep 4-7 jaar (Bevers) heeft iedere zaterdag opkomst van 12:30 uur tot 14:30 uur, de leeftijdsgroep 7-11 jaar (Welpen) iedere zaterdag van 13:00 uur tot 15:00 uur, de leeftijdsgroep 11-16 jaar (Scouts) van 15:30 uur tot 17:30 uur en de leeftijdsgroep 16-18 jaar (Explorers) van 18:00 uur tot 20:00 uur.