Je wil graag meer drukwerk inzetten voor je promotie maar je weet niet hoe het werkt. Er zijn een aantal basisdingen waarbij je rekening moet houden. Denk maar bijvoorbeeld aan het formaat. Wil je meer weten? Neem dan snel een kijkje.

Formaten

Er zijn veel verschillende formaten. Zo heb je de bekende A-formaten maar ook B-formaten. C-formaten zijn de maten van de enveloppen. B-formaten zijn weer een slagje groter dan de A-formaten. Het allerbekendste formaat is het A4 formaat.

Verzenden van brieven

Voor het verzenden van brieven en facturen heb je briefpapier nodig. Briefpapier geeft al je belangrijke documenten een professionele uitstraling. Het is in een oogopslag duidelijk wie de verzender is. Het voordeel van briefpapier is dat je veel verschillende papiersoorten hebt waarbij je ook keus hebt uit duurzame opties.

Keuze van envelop

Als je facturen en brieven wil versturen per post heb je natuurlijk ook enveloppen nodig. Zo kan je bijvoorbeeld luchtkussenenveloppen versturen als je een delicater product betere bescherming wil bieden. Kartonnen enveloppen zijn handig als je wil besparen op een pakketbezorging. Deze gaan heel makkelijk door de brievenbus.

Het visitekaartje

Visitekaartjes zijn erg belangrijk als je een bedrijf hebt. Hiermee staan jouw bedrijf en contactgegevens in een duidelijk overzicht bij elkaar. Maak een kaartje die een rustige uitstraling heeft zodat potentiële klanten zich prettig voelen om jou op te bellen.

Papiersoorten

Papier is onmisbaar als je drukwerk besteld. Tegenwoordig zijn er diverse papiersoorten beschikbaar voor elk soort drukwerk. Ook erg belangrijk is dat je tegenwoordig ook duurzame papiervarianten hebt zoals biotop en bierpapier. Met duurzame papiersoorten verlaag jij de impact op het milieu

Textiel

Je kan ook heel makkelijk textiel bedrukken. Denk hierbij aan hoodies, mutsen, polo’s en T-shirts.