Met een muzikale avond organiseert de Overijsselse SGP zaterdag 11 maart een bijeenkomst voor jong en oud rond het thema ‘Vertrouwen’.

De avond in de Grote Kerk van Genemuiden, enkele dagen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op woensdag 15 maart, biedt een divers programma waar verschillende musici aan meewerken. Arie van der Vlist zal het orgel bespelen, Cor Ploeg zal de vleugel bespelen en Leon Koppelman zal de panfluit bespelen. Roderick van Arnhem zal een pianosolo verzorgen. Verder zal kinderkoor Cantilena uit Staphorst meewerken aan deze avond. Deze avond is er ook ruimte voor samenzang.

SGP-lijsttrekker Gert Harm ten Bolscher en predikant M. van Kooten zullen spreken over ‘Vertrouwen’. Volgens de SGP een sleutelwoord in deze verkiezingen. “We zien grote tegenstellingen tussen stad en platteland, overheid en inwoners. Dat heeft grote invloed op het vertrouwen onderling”, leest het verkiezingsprogramma.

Daarnaast spreekt de SGP over het vertrouwen op de Bijbel, “het vaste fundament”. “In afhankelijkheid van God mogen we ons politieke werk doen. Dat vertrouwen geeft rust.”

Deze avond wordt er een collecte houden voor Stichting Ismaël. Deze stichting werkt onder andere in Syrië (Aleppo). Aleppo is zwaar getroffen door de aardbeving van enkele weken geleden. Het gebied is moeilijk toegankelijk. De noodhulp gaat via de christelijke kerken in Aleppo waar stichting Ismaël contacten mee heeft. De collecte wordt van harte aanbevolen.

De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De avond begint om 19.30 uur.