Het collegeprogramma 2022 – 2026 is door het college van gemeente Staphorst vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben in het collegeprogramma beschreven waar zij zich deze bestuursperiode, van 2022 tot en met 2026, voor inzetten. Het programma draagt de titel ‘Bouwen en verbinden’. Burgemeester Jan ten Kate, namens het college: “Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen willen we verder bouwen aan onze gemeente.”

Bouwen in en aan de gemeente Staphorst

Het college zet zich nadrukkelijk in op het bouwen van woningen voor alle doelgroepen in alle kernen van de gemeente Staphorst. Ook wil het college bedrijven de ruimte bieden om een bedrijf te starten, door te groeien, te innoveren en te zorgen voor een impuls in de regio Zwolle. Er wordt ingezet op toekomstbestendige bedrijventerreinen met kwaliteitsaspecten zoals duurzaamheid, nieuwe energie, circulariteit en klimaatadaptie.

In verbinding

Ook laat het college weten: “Naast bouwen zetten we in op verbinden. Wat ons verbindt is uniek. Een samensmelting van historie, gemeenschapszin, oog voor elkaar en onze (ondernemers)mentaliteit. Dit zijn belangrijke waarden die wij koesteren. We staan in verbinding met onze samenleving. Verbinding vraagt ook om een goede bereikbaarheid, in allerlei opzichten. We willen dat de bereikbaarheid voor inwoners en ondernemers naar en binnen de gemeente veilig, goed en passend is. We zetten ons onder meer in op een veilige en goed bereikbare ontsluiting van en naar de A28”.

Meer weten?

Het volledige collegeprogramma 2022-2026 is te vinden op www.staphorst.nl/collegeprogramma. Daarnaast is er een (digitale) folder beschikbaar waarin de collegeleden via een interview het collegeprogramma presenteren. Deze interviews zijn evenals te vinden op www.staphorst.nl/collegeprogramma.

Bekijk hier de folder van het collegeprogramma.