De families Ploeg en Vinogradsky uit Genemuiden organiseert vrijdag 8 juli een dankconcert in de Grote Kerk van Genemuiden als dankbetuiging aan de vele hulp die ze ontvangen bij noodhulp aan Oekraïne.

In de vroege ochtend van donderdag 24 februari veranderde het leven van de familie Ploeg abrupt. De Russische invasie van Oekraïne zorgde voor een directe nood bij familie, vrienden en andere Oekraïners die door de oorlog getroffen werden.

Dankzij snelle organisatie was het mogelijk een groot aantal vluchtende Oekraïners op te vangen in Nederland en hulpgoederen naar het door oorlog getroffen land te sturen. Daarbij werden ogenschijnlijk onmogelijke zaken mogelijk, zoals het in veiligheid brengen van een compleet weestehuis met zo’n 120 personen. Voor de families Ploeg en Vinogradsky is het duidelijk dat het niet alleen mensenwerk was dat deze vluchtelingen in veiligheid bracht.

Om Hem, en alle mensen die bij de hulp aan Oekraïne betrokken zijn, te danken, organiseren beide families daarom dit dankconcert. Daarbij hoopt de 92-jarige Oekraïense voorganger ds. Vinogradsky de avond te openen en te sluiten. Verder zal Maarten Slingerland, wethouder van de gemeente Zwartewaterland, spreken over de grote organisatie die deze hulp vereiste.

De avond zal muzikaal omlijst worden met een groot aantal musici. De familie Ploeg, met onder andere viool en piano, zal samen met onder meer twee koren, een strijktrio en twee solisten een breed muzikaal programma aanbieden.

De toegang voor dit dankconcert is geheel gratis, met enkel een collecte voor de onkosten. De avond vangt aan om 20.00 uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend.