In 2020 bestond de Christelijke Nationale School (CNS) in Staphorst 50 jaar. De festiviteiten werden vanwege Corona 2 jaar uitgesteld, maar donderdag 2 juni was het eindelijk zover: er werd feest gevierd met de kinderen! Circus Tadaa was in Staphorst neergestreken en samen met de hulp van zo’n 80 vrijwilligers, is er in één dag een circusvoorstelling voorbereid.

’s Ochtends werd er ontbeten in eigen groep en daarna werden alle leerlingen in groepen verdeeld. Samen met één of twee begeleiders ging elk groepje 10 onderdelen bij langs. De leerlingen oefenden met equilibre (houten stokken laten balanceren), kleine fietsjes & eenwielers, kunstjes op 2 ladders, acrobatiek, goochelen, jongleren met ballen, kegels en ringen, kunstjes aan de trapeze, ballopen op een grote houten bal of op een ton, diabolo & bordjes en op het koord voor het koorddansen.

Na de lunch studeerden de leerlingen van groep 1 en 2 een leeuwen-, tijger- of olifantenact in onder begeleiding van hun eigen juf. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 kozen voor hun meest favoriete onderdeel en gingen oefenen, verkleedkleren uitzoeken en lieten zich schminken.

Om 14.00 uur begon onder toezien van veel vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden de voorstelling. Ieder kind deed mee, er werden talrijke nieuwe talenten ontdekt en iedereen had plezier!

Via deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze dag.

Op 18 juni a.s. wordt het 50-jarig jubileum verder gevierd met een reünie.

www.cnsstaphorst.nl