Op woensdag 15 juni kunnen inwoners in de gemeente Staphorst zich laten informeren over het voorkomen van woninginbraken. Van 9.00 tot 12.00 uur geven politie en BOA’s hierover informatie op de wekelijkse markt in Staphorst. Iedereen is van harte welkom!

Burgemeester Jan ten Kate: “Je veilig voelen in je eigen omgeving is belangrijk. Door de coronamaatregelen zijn we veel thuis geweest en nu we weer meer op pad gaan, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.”

15 juni Europese dag ter voorkoming van woninginbraken
Met deze actie sluit de gemeente Staphorst aan bij de European Focus Day. Op 15 juni wordt in heel Europa aandacht besteed aan woninginbraken. Naast het geven informatie op de markt gaan de BOA’s ook de dorpen in om met een flyer aandacht te vragen om woninginbraken te voorkomen. Dit vanuit de campagne www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Afgelopen maart was de ‘witte voetjes’ -actie
Afgelopen maart werd er in de gemeente Staphorst ook al een witte voetjes’ -actie gehouden’. Politie en zestien studenten van het Hoornbeeck College in Kampen gingen door de gemeente om mensen te wijzen op inbraakgevoelige zaken. Bij open ramen of deuren lieten ze witte voetjes achter. Dat is een kaartje van karton met daarop de tekst dat dit beter kan en dat dit de voetafdruk van een inbreker had kunnen zijn.