Kan het interieur van jouw huis wel een opfrisbeurt gebruiken? Een nieuwe look bereik je eenvoudig en snel met nieuwe wanddecoratie! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Lees gauw verder en ontdek de laatste trends.

Ronde vormen

Evenals vorig jaar zijn ronde vormen in wanddecoratie een trend. Dit geldt voor elk vertrek in huis. Zo is het bijvoorbeeld erg hip om de muren van de woonkamer te versieren met wandcirkels. Kies bijvoorbeeld voor een opdruk met line art, zoals een abstract gezicht of geometrische figuren. Of hang een muurcirkel met fraaie geschilderde kunst op. Voorbeelden hiervan zijn een schilderij van een historisch schip, een nostalgische Hollandse molen of een stel koene ruiters. Wandcirkels met vrolijke regenbogen, kleurrijke stippen en schattige dieren zijn er ook voor kinderkamers.

De wereld

De mens is een nieuwsgierig wezen dat graag reist en de wereld wil ontdekken. Wanddecoratie die hier op aansluit is daarom erg populair. Zo is het bijvoorbeeld zeer trendy om een schoolplaat van een wereldkaart of werelddeel aan je muur te hebben hangen. Je hebt de keuze uit hele klassieke exemplaren, maar er zijn ook creatieve uitvoeringen verkrijgbaar. Als je voorkeur uit gaat naar een plattegrond van een stad zoals Amsterdam is dat ook mogelijk. Voor kinderen zijn er speciale wereldkaarten met dieren, boten of gebouwen. Verder kun je jouw reislust bijvoorbeeld verbeelden met een foto van een vliegtuig op een aantal hexagons.

De natuur

Trendy afbeeldingen uit de natuur zijn erg stijlvol. Door een stukje natuur in huis te halen voelen we ons goed. Het kan gaan om muurstickers met foto’s van bloemen, dieren of landschappen. Voorzie een wand in je woonkamer bijvoorbeeld van een mooie print van de zee en het strand. Dit geeft een rustige sfeer. Of plak een wandsticker met een boeket bloemen in de hal. Dat zorgt voor een fleurige ontvangst van iedereen die bij jou op bezoek komt. Wat ook heel mooi is, is een wandcirkel met een of een close-up van een stuk natuursteen. Voor de babykamer kun je denken aan een muursticker met een lief slapend beertje of vrolijke bijtjes. Deze leuke wanddecoratie voor kids vind je in de webwinkel van Ukkie & Boef.

Schilderijen

De trend van schilderijen zagen we al even langs komen bij de ronde vormen. We willen thuis genieten van mooie schilderijen, zoals die van de oude meesters. Een reproductie van een meesterwerk geeft je woonkamer of werkkamer een hele chique uitstraling. Voorbeelden van populaire kunstwerken zijn de Mona Lisa, het Melkmeisje en de Nachtwacht. Wil jij zo’n schilderij kopen? Dan kun je kiezen voor een afdruk op canvasdoek, plexiglas of aluminium. Verder is het mogelijk om te gaan voor de originele rechthoekige vorm of een cirkelvorm.

Buitenleven

Ook net buiten huis op je eigen terras of balkon wil je zoveel mogelijk genieten. Tuinposters blijven daarom onverminderd populair. Deze wanddecoratie is gemaakt van weersbestendig materiaal. Met een tuindoek van onder meer koeien, klaprozen of een boom met bloesem geef je een schutting of muur een mooie look.