Dit jaar was het eindelijk weer zover, we konden weer ouderwetse Koningsfeesten organiseren. Wat waren we blij dat alle lichten weer op groen stonden. Het begon dit jaar voor ons op zaterdagmiddag 2 april. We hadden in de Olde Skoele te Rouveen een filmmiddag georganiseerd. Tijdens het Popup Museum welke op het kerkplein stond in september 2021 was de documentaire Getuigenissen op beeld te zien. In deze documentaire vertellen de Rouveense getuigen van de oorlog over hun ervaringen. Wat gebeurde er in Rouveen en omstreken in oorlogstijd? Was iedereen te vertrouwen? Omdat we iedereen nog een kans wilden geven de documentaire te bekijken hebben we 2 momenten georganiseerd. Het tweede moment was vrijdagavond 22 april, dit keer in de feesttent. We danken de bezoekers voor hun komst!

Zaterdagavond 23 april stond het tweede evenement op het programma, de feestavond. De ticket verkoop ging razendsnel en binnen een paar dagen was het uitverkocht. Band The Euros heeft een optreden verzorgd. Ook op deze avond kijken we tevreden terug, dankzij de hulp van de vele vrijwilligers en het enthousiaste publiek is het een geslaagde avond geworden.

Een paar dagen later was het 27 april, Koningsdag. Na een jaar een woningsdag en een koningsdag op afstand te hebben gehad mocht het eindelijk weer. Om 09.00 zijn we de dag gestart op het kerkplein te Rouveen met de aubade. Burgermeester ten Kate heeft een mooi woord gesproken en vervolgens heeft hij samen met voorzitter Gerwin Klomp de vlag gehesen. De kinderen van SV Rouveen hebben een prachtig optreden gegeven op het Kinderen voor Kinderen 2022 lied. Al met al een feestelijke start van de mooie Koningsdag.

Om 09.30 begonnen de festiviteiten op het feest terrein met de kinderspelen. Voor de jonge kinderen was er een voorstelling in de tent. Lekker springen, dansen en zelfs gillen met Tijl Damen. Voor de oudere kinderen was er buiten op het terrein een paintball georganiseerd. De ouders konden gezellig kletsen met elkaar onder het genot van een bakje koffie.

Om 13.00 begon het middagprogramma. Maar liefst 90 deelnemers verschenen aan de start van de autorodeo met een omgebouwde, gekleurde auto. Er zijn 3 finales gereden, namelijk de mini klasse, een lichte klasse en een zware klasse. De winnaar van de mini klasse is Alissa Mulder, de winnaar van de lichte klasse is Han Visscher en de winnaar van de zware klasse is Benjamin Kooiker. Ook via deze weg, van harte gefeliciteerd (st)rijders! Zie bijgevoegde foto met de trotse winnaars. De foto is gemaakt door Yorben de Lange van YDL Fotografie. Verder was er een buitenterras waar de ouders konden zitten en bijkletsen onder het genot van een hapje en drankje, terwijl de kinderen lekker konden spelen op het kinderterrein. Clown Sem maakte het voor de kleine kinderen extra leuk met zijn grappen en ballonnen. In de zogeheten bleerkerre, welke aansluitend aan het terras stond, hebben de bands Any Time en ROO hun muziek ten gehore gebracht.

Na afloop van de rodeo was er een mooi optreden van de band Nie Wies in de grote tent. De bezoekers konden genieten van de live muziek en wederom een hapje en drankje. Ondertussen is om 19.30 het Oranjeconcert begonnen met het Staphorster Mannenkoor.

Om 21.00 stond DJ Benn op de bühne om Koningsdag met een groot feest af te sluiten.

Als Oranjevereniging Rouveen kijken wij terug op een geslaagd evenement. Zonder onze 150 vrijwilligers hadden we dit niet tot zo`n groot succes kunnen maken. We willen de vrijwilligers, sponsoren en bezoekers via deze weg dan ook hartelijke bedanken.

Woensdagavond 4 mei 2022 is er bij de oorlogsgraven te Rouveen een bescheiden dodenherdenking. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.