Stel je voor: je doucht onder een waterval op een tropisch eiland en je bent één met de natuur. Geweldig! Stel je nu eens voor dat je dat doet, maar dan vanuit je eigen achtertuin. Met een buitendouche kan dat! Buitendouches zijn een fantastische toevoeging aan elk huis, zelfs in Nederland waar we niet altijd evenveel zon krijgen. Als je een zwembad hebt, is een buitendouche nog waardevoller, omdat het gewoon een fantastisch element toevoegt aan je ruimte. Ook vanwege de onderstaande redenen is het zeker een aanrader om een buitendouche te installeren in je tuin.

Voeg waarde toe aan je woning

Wanneer je uiteindelijk je huis verkoopt, betekenen eventuele toegevoegde bonussen extra euro’s of op zijn minst een klein beetje meer waarde. Een buitendouche is in wezen een andere mini-badkamer, die de beschikbare praktische ruimtes in je huis uitbreidt, samen met de luxe van buiten douchen. Je zult ongetwijfeld nieuwsgierigheid opwekken voordat je potentiële kopers zelfs maar je voordeur binnenlopen als ze op de foto’s van je huis op de site van Funda een buitendouche zien in je tuin, wat toch een leuk extraatje is. In de meeste gevallen zal zo’n tuindouche er ook voor zorgen dat je je woning voor meer geld verkoopt.

Krijg je kids schoon zonder een vies huis

Ben je ooit thuisgekomen van een dagje uit in het park of het zwembad, om uiteindelijk met modderige voetafdrukken, vuile kleren en rommel in het algemeen in je huis te eindigen? Een buitendouche kan al deze rotzooi elimineren! Voordat ze het huis binnenkomen, moeten de kinderen meteen in de buitendouche en kunnen ze zich daar wassen en omkleden, zodat je huis niet in elke kamer wordt bezaaid met vuil. Ook zou je eventueel die vieze Tamaris schoenenkunnen reinigen onder de buitendouche waardoor de viezigheid onder de zolen niet je huis binnenkomt.

Was je huisdieren

Een buitendouche is daarnaast een geweldige manier om je huisdieren snel af te spoelen als ze in het park zijn geweest en onder de rommel zitten. Stop ze gewoon onder de douche in je tuin, spoel ze af en klaar is Kees. Hierdoor hoef je ook niet meer elke keer de tuinslang uit de schuur te halen als je huisdieren vies zijn, je hoeft ze alleen maar te reinigen in de buitendouche. Hierdoor zul je nooit meer modderige pootafdrukken krijgen op de vloerkleed in je woonkamer en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?!

Overleef de zomervakantie

Als je tijdens de zomervakantie van entertainment houdt, is een buitendouche een geweldige manier om je gasten gemakkelijk te laten douchen na een leuke dag in het zwembad. Of dit nou een zwembad is die 24/7 in je tuin is of een opblaaszwembad, een buitendouche kan echt een fijne toevoeging zijn aan deze ruimte. Net zoals wanneer je te maken hebt met rommelige kinderen, wil je ervoor zorgen dat huisgasten niet door je huis sjokken in natte zwemkleding. Een buitendouche zal dit voorkomen!