‘Na spoedberaad heeft het kabinet besloten paal en perk te stellen aan het ongelimiteerd sneeuwballen gooien, daar is gebleken dat er een uiterst besmettelijke nieuwe variant is opgedoken, afkomstig van de Zuidvietnamese zachtboerende Blauwkontbaviaan, en besmetting via de sneeuwbal tot een uiterst reële dreiging maakt. Houdt afstand!

Daar het kabinet in overleg met de experts heeft besloten dat een sneeuwbal niet groter dan 7 cm in doorsnee mag zijn, gegooid met een frequentie van ± 1 per minuut, met een snelheid van max 141 m/s, staan er -vergezeld van de pers natuurlijk- speciale ‘Snowball-Outbreak’ teams klaar op de druktste plaatsen in Staphorst zoals de rotonde en het marktplein om de diameter van de te gooien sneeuwballen op te meten, en worden speciale controleurs uitgerust met ‘traject -controle’ camera’s.

De camera’s zijn slim; ze maken aan het begin van het traject een foto van de passerende sneeuwbal en doen dat nog een keer als de sneeuwbal het traject verlaat. Soms ook nog tus- sendoor. De gemiddelde snelheid tussen die twee punten bepaalt of je een boete krijgt of niet. Vooralsnog geldt voor sneeuwpoppen nog geen mondkapjesplicht, als is dit in een later stadium niet uitgesloten.

Foto © Broodje aap Productions