Sta jij in Staphorst en omgeving bekend als een echte doe-het-zelver en ben jij gek op klussen en dingen mooier maken? Pak jij alle klussen in en rondom jouw huis het liefste zelf aan en is geen klus te groot of te klein voor jou? Dan is dit artikel echt iets voor jou!

Waar kies ik voor?

Van een steiger voor buiten tot een kamersteiger kopen of het aanschaffen van een vouwladder. Voor welk van deze drie je ook gaat, er is altijd een geschikte match voor jouw klus te vinden. Ik kan me alleen wel voorstellen dat je misschien af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder licht ik kort een paar dingen toe om je alvast een beetje op weg te helpen.

Steiger

Het gebruik van een steiger is ontzettend handig voor wanneer je de buitenkant van je huis wilt gaan schilderen. Dit hoef je maar één keer in de vijf tot zeven jaar te doen. Let er wel op dat je elk jaar checkt wat de staat van de verf en het huis is. Als je dit netjes bijhoudt dan heb je er veel langer plezier van en hoef je dus echt maar één keer in de vijf tot zeven jaar de hele buitenkant over te schilderen! Ik raad je dan ook aan om hiervoor een steiger te huren.

Kamersteiger

Een kamersteiger is een kleinere soort steiger. Deze is, zoals het woord al verraadt, makkelijk te gebruiken in huis. Het kopen van een kamersteiger is handig wanneer je bijvoorbeeld elke keer een klein stukje of kamer van je huis gaat verven. Daarnaast is het ook handig wanneer je een groot huis hebt en dus grote oppervlaktes en of veel ruimtes moet verven. Het gebruik van een kamersteiger is makkelijker en sneller doordat je hem minder vaak hoeft te verplaatsen dan bijvoorbeeld een huishoudtrap. Hierdoor kun je sneller werken, je kunt zonder je te hoeven verplaatsen grotere oppervlaktes meepakken.

Vouwladder

Een vouwladder is jouw beste vriend, zowel voor klussen binnen én buitenshuis. Een vouwladder kun je helemaal in jouw ideale stand zetten. Zo hoog of juist zo breed mogelijk, de keus is aan jou. Dit kan door middel van de telescopische poten die je in en uit kunt schuiven en kunt vouwen. Wanneer jij een klus hebt die niet heel groot is dan is het gebruik van een vouwladder zeker aan te raden. Ook is het handig om bijvoorbeeld bij kleine hoekjes te komen omdat je hem dicht bij bijvoorbeeld een muur of kozijn kunt plaatsen.

Aan de slag

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan alle informatie uit dit artikel en dat jij aankomend voorjaar kunt gaan beginnen aan jouw grote klus! Kun je niet wachten tot het voorjaar is? Dan kun je natuurlijk altijd eerst beginnen met het verven van de binnenkant van jouw huis. Daarna heb je vast zo de smaak te pakken dat je in één keer door kunt gaan met het schilderen van de buitenkant van jouw huis! Wij wensen je alvast heel erg veel succes.