Een visum aanvragen kan zo nu en dan wel nodig zijn, dit hangt af van de bestemming van je reis. Ga je op vakantie naar Spanje? Een visum hoef je dan niet te regelen. Dit is daarentegen wel het geval als je het vliegtuig neemt naar een bestemming in Amerika. Een ESTA aanvragen is dan namelijk verplicht. Ook zul je een eTA Canada moeten regelen als je een rondreis gaat maken door dit land. Het aanvragen van een visum is dus lang niet altijd verplicht. Er is zeker meer dan één bestemming waarvoor je namelijk geen visum hoeft te regelen. Zo zul je als je vliegt naar een bestemming vanaf Rotterdam Airport normaliter nooit een visum aan te hoeven vragen. 

Ibiza: een mooiere eiland vind je niet in Amerika

Wie is nou niet bekend met de hit van de Vengaboys: “We’re going to Ibiza!” Met dit nummer zette de Nederlandse groep dit eiland volledig op de kaart van de vakantiegangers. Inmiddels kun je ook vanaf Rotterdam Airport vliegen naar Ibiza, maar helaas nog niet naar Canada. Dit kan al sinds 2013 met behulp van Transavia, wat een 100 procent dochter is van KLM. De vlucht naar het eiland in Spanje zal zo’n 2,5 uur duren, een stuk korter dus dan de reis naar Amerika. Dit vliegveld bestaat uit maar liefst 1 landingsbaan. Dit is normaal gesproken genoeg aangezien het zo goed als altijd mooi weer is op Ibiza. Je kunt een retourtje Rotterdam Ibiza over het algemeen al voor ruim 100 euro boeken.

Barcelona: wat nou op vakantie naar Canada?!

Ook kun je vanaf Rotterdam Airport met Transavia vliegen naar Barcelona, een prachtige stad in Spanje. Een retourtje zal naar alle waarschijnlijkheid niet eens 100 euro kosten, al heb je dan geen ruimbagage. Je vliegt naar El Prat, een vliegveld in de buurt van de stad. Alhoewel Barcelona echt de stad van de cultuur is, is het in principe nog veel meer. Zo vind je er ook heerlijke stranden, terwijl je natuurlijk ook Camp Nou kunt bezoeken. Dit is het stadion van één van de beste voetbalclubs ter wereld: FC Barcelona. Mogelijk kun je zelfs nog een wedstrijd bezoeken, waardoor je ook eens Lionel Messi heb mogen zien spelen. In Canada of Amerika zal dat helaas niet lukken. Vergeet je ook niet de Sagrada Familia te aanschouwen?

Londen: lekker dichtbij, maar mogelijk wel een visum nodig?

Op het moment zul je nog geen visum aan hoeven te vragen als Londen je keuze van bestemming is, maar mogelijk gaat dit veranderen in de toekomst vanwege de aankomende Brexit. De verbinding Rotterdam Londen City wordt uitgevoerd door British Airways CityFlyer. Je zult al in een minder dan een uur in de hoofdstad van Engeland zijn. Met andere woorden, je komt dus qua Engelse tijd eerder aan dat je in de Nederlandse tijd vertrokken bent. Overigens hoef je niet beslist het vliegtuig te nemen om vanuit Rotterdam in Londen te komen. Dit is namelijk ook mogelijk met een trein. Dit zal wat minder geld kosten, maar je doet er wel wat langer over. Op vakantie naar Canada of Amerika kan helaas (nog) niet met de trein.