Cryptocurrency is wereldwijd het meest trending topic. Crypto-valuta heeft bijna elke belegger aangetrokken die bereid is de risico’s te nemen, waaronder in staphorst. Crypto-valuta heeft invloed gehad op de economie van bijna elk land. Crypto-valuta heeft een wereldwijde impact gemaakt.

Cryptovaluta, ook wel cryptovaluta of crypto genoemd, is elke vorm van valuta die digitaal of virtueel bestaat en cryptografie gebruikt om transacties te beveiligen. Cryptocurrencies hebben geen centrale uitgevende of regulerende autoriteit, maar gebruiken in plaats daarvan een gedecentraliseerd systeem om transacties te registreren en nieuwe eenheden uit te geven.

Waarom is Crypto goed voor de wereld?

  1. Biedt nieuwe manieren voor crowdfunding
  2. Minimaliseer de kans op fraude
  3. Een revolutie teweegbrengen in het geldoverboeking proces
  4. Bevorderd wetenschappelijke vooruitgang
  5. Fungeert als een stabiel alternatief voor instabiele valuta’s
  6. Financiële controle voor het individu

 

Crypto-valuta heeft een impact op economieën. Daarom zijn sommige landen er bang voor en houden het op afstand of verbieden het zelfs. 

Veel regeringen (waaronder die van Australië en de VS) werken samen met grote particuliere blockchain-analyse bedrijven om de crypto en transacties van burgers te controleren. Dit doen ze om de risico’s van witwassen en belastingontduiking te verkleinen.

Verschillende landen kiezen verschillende wegen voor beleid en regelgeving.

Sommige landen zoals de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Japan, Mexico, Australië hebben het gebruik van cryptovaluta gelegaliseerd, terwijl landen als Georgië, Nepal, Qatar, Bangladesh, China, Egypte de crypto-valuta’s verboden hebben. Volgens hen is Cryptocurrency illegaal en fraude.

Over cryptocurrencies gesproken, laten we eens kijken naar polkadot coin en Chiliz-coin.

Wat zijn Polkadot munten?

Polkadot is software die een wereldwijd netwerk van computers wil stimuleren om een ​​blockchain te gebruiken waarop gebruikers hun eigen blockchains kunnen lanceren en gebruiken. 

Polkadot, gelanceerd in 2020, is echter een van de nieuwste en introduceert een aantal nieuwe technische functies in de richting van zijn ambitieuze doel.

Waarom is Polkadot vergelijkbaar met Ethereum?

Aangezien ze een spraakmakende oprichter delen, is er veel gespeculeerd over wat Polkadot anders maakt dan Ethereum en https://nl.wikipedia.org/wiki/BitcoinBitcoin.

Polkadot en de aanstaande grote update van Ethereum, bekend als Ethereum 2.0, delen inderdaad enkele overeenkomsten in ontwerp en werking.

Beide netwerken werken met een hoofd blockchain waar transacties worden afgerond en maken het mogelijk om veel kleinere blockchains te creëren die gebruikmaken van de bronnen. Beide technologieën gebruiken ook staking in plaats van mining om het netwerk gesynchroniseerd te houden.

Ten slotte kunnen ontwikkelaars het ontwikkelings raamwerk van Polkadot gebruiken om een ​​kopie van de Ethereum-blockchain te simuleren die kan worden gebruikt in hun eigen aangepaste blockchain-ontwerpen.

Wat is een Chiliz munt?

Chiliz coin is een valutaoptie voor door blockchain ondersteunde producten en diensten gericht op reguliere consumenten. Ze willen de dagelijkse ervaringen naar een hoger niveau tillen – betrokkenheid van fans bij entertainment, alternatieve betalingsoplossingen voor conventionele producten en meer. De chiliz coin biedt sport- en entertainment entiteiten op blockchain gebaseerde tools om hen te helpen hun publiek te betrekken en er geld mee te verdienen.

Chiliz coin is een ERC20-token. Het hele netwerk is dan ook afhankelijk van Ethereum. De Ethereum blockchain berekent en beveiligt de transacties met Chiliz coin. Het is een cryptocurrency-token voor hulpprogramma’s waarvan het doel en het gebruik beperkt zijn tot het Socios-platform