Bij het aanleggen van een nieuwe vloer kiezen steeds meer mensen voor vloercoatings. Dit is een toplaag die je over een andere vloer heen kan gieten. Je hoeft dus niet, zoals bij de gietvloer, de bestaande vloer uitgebreid voor te behandelen. Een vloercoating zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Een vloercoating is geschikt voor in je authentieke boerderij in Staphorst, maar ook in een winkelpand of garage.

Welke kleur vloercoating is het meest geschikt?

Vloercoating is beschikbaar in allerlei kleuren, op dit moment zijn de kleuren grijs en aardetinten het populairst. Je kunt vloercoatings ook een bepaalde afwerking meegeven, bijvoorbeeld een betonlook. De betonlook zorgt voor een chique en strakke uitstraling. Dit past perfect bij een modern huishouden. De betonlook kan met allerlei kleuren gemengd worden. Mensen gaan vaak voor grijs of aardetinten omdat dit tijdloze kleuren zijn. Je kunt je interieur zo vaak aanpassen als je wilt maar de vloer blijft erbij passen. Vloercoating is de laatste laag van een gietvloer en de juiste kleur maakt het helemaal af. Als je hebt gekozen of je een grijs tint of een aardetint gaat nemen ga je door naar de volgende keuze, wordt het een licht of een donkere tint? Een donkere tint zorgt voor knusheid en heeft vaak ook een stoer effect. Je kan het mooi combineren met lichte muren. In een kleine ruimte kun je echter beter voor een wat lichtere tint gaan. Met een lichte vloertint zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt. De ruimte krijgt een frisse lichte uitstraling. Als je dit dan weer combineert met een donkere feature muur krijg je dat warme gevoel in de kamer weer terug. Een vloercoating kun je natuurlijk ook aanleggen in een winkelpand en showroom. Voor deze categorieën zijn grijze tinten de meest gekozen optie. In een showroom gaat het uiteraard om de producten/meubels die in de ruimte staan. Als je dan een statement gaat maken met de vloer vallen de producten die je wil verkopen weg. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Andere functies van vloercoatings

Vloercoatings kun je dus gebruiken in huis en in winkels, maar er zijn nog meer opties. Een vloercoating wordt tegenwoordig ook in parkeergarages, industrie, kantoren en zelfs op balkons gelegd. Als de vloer buiten wordt gelegd wordt er uiteraard een antislip coating op gegoten. Anders glij je bij de eerste regenbui uit. Voor parkeergarages en industrie is de afwerking natuurlijk heel anders dan in een huis. De vloer moet dan ook veel meer gewicht kunnen dragen. In een parkeergarage moeten er zware auto’s overheen kunnen rijden en in de industrie moeten zware machines op de vloer kunnen staan. De vloercoating zorgt ook bij garages en fabrieken voor een strakke afwerking. Daarnaast is het makkelijker schoon te houden dan andere type vloeren. Wel zo handig als dagelijks veel mensen de ruimte gebruiken en over de vloer heen lopen. Omdat de vloer zo makkelijk schoon te houden is wordt de vloer ook regelmatig in sportscholen gebruikt. Niet alleen ideaal voor het schoonmaken ook de zware fitnessapparaten kunnen op de vloer staan.