Zwangerschapsfotografie is een prachtige manier om de prachtige momenten van het verwachten van een kind vast te leggen. Zwangerschapshoudingen zijn eindeloos, maar er zijn enkele onfeilbare poses die je zowel binnen als buiten kunt toepassen. Maak hier daarom zeker gebruik van als je voor het eerst een zwangerschapsshoot hebt! Poseren kan namelijk het verschil betekenen tussen een goede en een geweldige foto. De onderstaande houdingen zul je daarom zeker moeten proberen tijdens je fotoshoot.

Papa met de buik

Alleen omdat de buik het middelpunt is, wil nog niet zeggen dat je man geen tijd voor de camera kan hebben. Laat hem knielen en dicht bij je buik komen met beide handen aan elke kant. Laat hem tegen je buik praten en geniet van de nabijheid. Een ander geweldig idee voor een zwangerschapshouding is om je man half achter jezelf te laten staan ​​en zijn handen op je buik te leggen.

De moeder alleen

Alhoewel het dus een aanrader kan zijn om samen met je man op de foto te gaan bij een zwangerschapsshoot, moet je ook zeker foto’s laten maken waar je alleen op staat. Zorg er dan voor dat je op een flatterende manier poseert, op deze manier zullen de kiekjes meer diepte en warmte krijgen. Laat de focus bovendien op je buik zijn, hier draaien de foto’s namelijk om.

Wandelen

Wandelhoudingen kunnen dynamiek toevoegen aan de zwangerschapsfoto’s, terwijl ze er ook voor zorgen dat je meer ontspannen raakt en je echt op je gemak voelt voor de camera. Op één plek zitten, vooral met een babybuik, kan na een tijdje namelijk ongemakkelijk gaan voelen, wat je ook zult merken bij een familie fotoshoot waarbij iedereen constant moet blijven zitten. Je hebt een paar goede opties voor het lopen van zwangerschapshoudingen, zo kun je alleen lopen, maar je kunt ook hand in hand met je partner wandelen. Zorg voor variatie!

Actief

Er zijn veel moeders die van fitness of zwangerschapsyoga houden. Waarom geen zwangerschapsfoto’s maken terwijl je aan het sporten bent? De fotograaf hoeft zich hierbij geen zorgen te maken over snelle bewegingen, zwangerschapsyoga of aerobics is namelijk niet zo dynamisch. Zwangerschap gaat over het groeien van een nieuw leven, en het lichaam van de moeder heeft extra zorg nodig. Lichaamsbeweging is een goede manier om te laten zien hoeveel de dame om haar lichaam geeft en daardoor zijn zulke poses geschikt voor je zwangerschapsshoot.

Silhouet

Als je verlegen bent voor de camera, zijn zwangerschapsfoto’s met silhouet perfect om de sfeer te verzachten. Je lichaamsvorm en buik zullen dan goed op de foto’s naar voren komen, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over je gezichtsuitdrukking. Silhouet zwangerschapsfoto’s kunnen gemaakt worden terwijl je staat, maar ook terwijl je zit als dit comfortabeler voelt. Je wilt natuurlijk weer echt je buik naar voren laten komen op de foto’s, sta daarom op de zij richting de camera. Eventueel kun je ook je partner inschakelen zodat hij een kus op je buik kan geven om een intieme scène te creëren die zorgt voor prachtige foto’s.