Langzaam maar zeker verkleuren de bladeren aan de bomen weer, want het is immers herfst. Geniet van al die kleurenpracht, trek je wandelschoenen aan en breng een bezoek aan boswachterij Staphorst. Hier maak je nu echt de mooiste wandeltochten. Neem je kinderen mee, want met de onderstaande tips maak je er ook voor hen een leuke belevenis van.

De herfst in boswachterij Staphorst

Naast de wonderschone herfstkleuren van de bomen en struiken vind je momenteel ook vele soorten paddenstoelen in de bossen bij Staphorst. De temperaturen zijn bovendien nog best aangenaam om er een paar uurtjes op uit te trekken. Geniet van het herfstzonnetje en al het natuurschoon langs de verschillende wandelpaden in het bos. Wandelen is een eenvoudige activiteit die ook perfect is voor kinderen. Er is tijdens een wandeltocht namelijk ontzettend veel te zien en te doen. Ze kunnen bovendien hun energie lekker kwijt. Kies bijvoorbeeld voor het familiepad Zwarte Dennen van Staatsbosbeheer. Dit is een route van 0,7 kilometer die je rond de recreatieplas en langs een speelplaats leidt. Je loopt over verharde paden en dat is ideaal als je ook een kinderwagen bij je hebt. Wil je een langere wandeling maken? Dat is geen probleem, want er zijn volop paadjes te vinden.

Tips voor een avontuurlijke wandeltocht

Onderstaande tips helpen je om je wandeltocht goed voor te bereiden:

  1. Kies goed schoeisel uit. De beste optie is om op wandelschoenen te lopen. Dit geldt ook voor kinderen. Wandelschoenen houden je voeten warm. Daarnaast bieden ze bescherming tegen vocht en geven ze de nodige grip;
  2. Trek warme kleren aan. Let op het weerbericht en kleed je in laagjes. Denk in elk geval aan een winddichte jas en een warme trui. Wellicht is een pet, muts en/of sjaal ook wel fijn;
  3. Neem een goed gevulde rugzak mee. Stop er lekkere versnaperingen in, een dekentje en een flesje met drinken. Een thermoskan met warme chocolademelk is ook een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een Jack wolfskin rugzak. Zo’n rugtas is altijd van een hoge kwaliteit. Elk model heeft een uitgekiend ontwerp. Je draagt deze comfortabel op je rug mee. Aanbiedingen voor rugzakken vind je online ook vaak onder het kopje sporttassen;
  4. Maak er een speurtocht van. Zorg bijvoorbeeld voor een boekje met een overzicht van paddenstoelen en kijk onderweg welke soorten er te vinden zijn. Het is voor de kids een ontzettend leuke uitdaging om als eerste een bepaalde soort te spotten;
  5. Ga na afloop wat drinken of eten in een restaurant. Dit is een leuke afsluiting van jullie wandelavonturen. Je kunt lekker uitrusten, opwarmen en je laten bedienen. Een warme traktatie zal er zeker wel ingaan na al die fysieke inspanning. Denk er wel aan om je bankpas en je coronabewijs mee te nemen als je dit doet. Wist je dat je pasjes mooi kunt opbergen in een pasjeshouder dames? Dit is een stijlvolle manier om ook je rijbewijs, klantenkaarten, sportpasje en identiteitsbewijs op een overzichtelijke manier bij elkaar te bewaren.