Op zaterdag 30 oktober zet Wassink Uitvaartverzorging de deuren wijd open. Op die dag is iedereen welkom om het uitvaartcentrum aan de Zomerdijk te bekijken. Daar is alle reden toe, want de locatie heeft een flinke metamorfose ondergaan; er is grondig en prachtig verbouwd.

 Wassink Uitvaartverzorging heeft haar uitvaartcentrum volledig verbouwd. Het sfeervolle, warme resultaat laten zij met gepaste trots zien op 30 oktober, de laatste zaterdag van de maand. Van 09:30 tot 16:30 uur is iedereen welkom om het vernieuwde pand aan de Zomerdijk 9A te komen bekijken. “En te bewonderen, kun je gerust zeggen. Het uitvaartcentrum is prachtig geworden. En we hebben de verbouwing goed getimed, want volgend jaar bestaan we ook nog eens 25 jaar. Alle reden dus om juist nu een Open Huis te organiseren”, aldus Linda Bult, bedrijfsleidster en uitvaartbegeleidster bij Wassink Uitvaartverzorging.

Kijken en sfeer proeven

“Een flinke metamorfose”, noemt Linda het resultaat van de verbouwing. Daarmee is geen woord te veel gezegd, want het uitvaartcentrum is werkelijk compleet veranderd. De aula, koffiekamer, familieruimte en opbaarkamers; elke ruimte is smaakvol – en zichtbaar met liefde – vernieuwd en ingericht. “De nieuwe sfeer is warm, zacht en huiselijk. Precies wat we voor ogen hadden én wat wij nabestaanden willen bieden in ons uitvaartcentrum. En dat laten we nu graag en met trots zien tijdens ons Open Huis.”

Nu de verbouwing is afgerond, heeft Wassink alles in huis. Naast sfeervolle ruimtes, eigen rouwauto’s en een kistenopslag, beschikt het Wassink-team nu ook over een ruimte om overledenen te kunnen verzorgen, een verzorgingskamer. “We vinden het belangrijk om alle aandacht te besteden aan de laatste verzorging van de overledene. Wassen, kleden, make-up; dat kan nu allemaal in ons uitvaartcentrum. Indien gewenst samen met of in het bijzijn van de familie. Voor nabestaanden is het fijn om te weten dat deze mogelijkheid er nu is. De verzorgingskamer is ook te bezichtigen tijdens het Open Huis.

Vragen en antwoorden

Naast kijken en sfeer proeven, biedt het Open Huis meer. Zomaar een afspraak maken met een uitvaartbegeleider voor een kennismaking of om vragen te stellen; die drempel is voor velen best hoog, zo weet Linda. “Laat staan om zomaar even binnen te wandelen om het pand te bekijken. Met het Open huis is de drempel weg. Iedereen krijgt de gelegenheid om binnen te wandelen, rond te kijken en vragen te stellen. Vragen over de mogelijkheden bij een afscheid, maar ook over bijvoorbeeld kosten en verzekeringen – tijdens het open huis zijn er adviseurs aanwezig om elke vraag te beantwoorden.”

Het Open Huis is op zaterdag 30 oktober van 9.30 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.wassink-uitvaart.nl.