Ook zin aan een wat cultuursnuiven in Genemuiden? Loop dan dinsdag 28 juli mee. Onder leiding van G.J. Westhoff is er dan een stadswandeling door het historische hart van deze voormalige Zuiderzeeplaats. De wandeling, ook geschikt voor kinderen, begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn € 5,-. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. U dient vooraf te reserveren. Dat kan o.a. via 038-3857966 of de site westhoffboeken: https://westhoffboeken.jimdofree.com/contact/. Tijdens de rondleiding gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Al na gelang de actuele situatie kan de rondleiding wijzigen of afgelasten worden. Houd daarvoor de sites van ‘t Olde Staduus, westhoffboeken en ook de (sociale)media in de gaten.

Tijdens de ca. 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de geschiedenis van het tapijtstadje. Ooit wel eens gehoord van architectuurstijlen als Neo-classisisme, Amsterdamse School, Delftse School? Onder weg komen we er langs. Dat de Zuiderzee eeuwen lang het wel en wee van het stadje beïnvloedde, dringt zich op in aangespoelde zeedieren, zoutwaterbiezen voor de vloerbedekking huisnijverheid en overstromingen die grote verwoestingen aanrichtten. De zwerftocht door het hart van Genemuiden geeft ook een terugblik in de geschiedenis van de Kerk. U ziet de kloostermoppen waarmee metselaars in 1274 het fundament legden voor het eerste kerkgebouw. En we staan stil bij de contouren van aangetroffen fundamenten van het 16e-eeuwse Blokhuis. Kortom, zin in een bijzondere middag? Kom naar Genemuiden en wandel mee. Een volgende rondleiding staat gepland voor DV dinsdag 4 augustus.