Ineens zijn ze er weer! Paddenstoelen! Hoe kan het toch dat ze zó snel groeien? En waarom zijn ze er juist in de herfst? Kun je ze ook opkweken in eigen tuin? Waarom zijn ze eigenlijk zo enorm belangrijk voor de natuur? En welke eetbare soorten zijn er zoal te vinden in het Staphorster bos? 

Geinteresseerd?? Wandel dan mee op zaterdag 16 oktober, met de themawandeling ‘Paddenstoelen’ van Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’. Machiel Jimmink, die tijdens een 5-jarig verblijf in Oost-Europa veel leerde over (eetbare) paddenstoelen, zal dan zijn kennis delen. Na afloop is er koffie en wat lekkers, tijd voor napraten, en krijg je een ‘Paddenstoelenkrantje’ mee om thuis nog eens door te lezen. 

De wandeling start om 10.00 vanaf het Infocentrum van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst. Aanmelden kan via aanmelden@nbvijs.nl. Je krijgt een bevestiging per email retour. Meld je tijdig aan want …. vol is vol. Toegang is voor volwassenen 2 euro, voor kinderen 1 euro, en voor leden gratis.

Tot de 16e!