Nog een laatste keer optimaal genieten van de Yamaha R1M, dat is waar de laatste wedstrijddag voor Nieman om draaide. En dat is gelukt! Op zaterdag 2 oktober stonden de finaleraces van het International Dutch Championship op het programma. Met twee sensationele races en een overwinning in het Dutch Superbike sloot Nieman zijn 15-jarige motorsportcarrière af. 
 
De bijzondere dag van Nieman begon met een kwalificatie. Zoals we gewend zijn op het TT Circuit Assen, was het weer gedurende de dag wisselvallig. De kwalificatie werd dan ook verreden op een natte baan, die gedurende de sessie steeds meer opdroogde. Nieman moest het doen met een 8ste tijd en dat betekende dat de Staphorster de races vanaf de derde startrij moest beginnen.
 
Tegen het begin van de middag was het tijd voor de eerste race van de Dutch Superbike klasse. Nieman kende een fantastische openingsronde en wist vanaf de achtste plaats naar de eerste positie te rijden. Nieman voerde het tempo hoog op en wist lang aan de leiding te blijven, maar De Boer en Van der Sluis bleven volgen. De Yamaha-coureur kende een aantal grote momenten in de GT-bocht waardoor hij in de vierde ronde twee plekken toe moest geven. In de slotfase van deze spannende race wist Nieman de leiding weer over te nemen, om deze vervolgens niet meer af te staan. De tweede overwinning van Nieman met het Winteb TKRP Elcee Racing team was hiermee een feit!
 
Race 2 beloofde een spannende afsluiter van het seizoen te worden. Nieman kwam opnieuw goed uit de startblokken en ging gelijk de strijd aan met Brink en Van der Sluis. De top-drie coureurs uit het Dutch Superbike wist het publiek goed te vermaken met een sensationele race waarbij er continu van positie werd gewisseld. Inmiddels was het ook gaan regenen, waardoor de race alsmaar spannender werd. Met nog twee ronden te gaan, kwam Nieman helaas ten val in de Ruskenhoek door de weersomstandigheden. Dit betekende einde race voor de 23-jarige coureur uit Staphorst. Hoewel Nieman deze race natuurlijk liever had willen finishen, kijkt hij wel terug op één van de mooiste wedstrijden van het jaar.
 
De coureur van het Winteb TKRP Elcee Racing eindigde uiteindelijk op een derde plek in het kampioenschap en sluit hierbij zijn motorsportcarrière af. We willen al onze sponsoren en supporters bedanken voor de prachtige jaren en voor deze mooie laatste racedag!
 
Frank: “Ik heb echt genoten van deze dag! Ik was gebrand op een goed resultaat en dat was duidelijk terug te zien in mijn openingsronde van de races. Ik heb geknokt wat resulteerde in een overwinning. De crash in race 2 was te danken aan de regen in combinatie met slick racebanden, echter was het een gigantisch gave wedstrijd! Ik wil iedereen heel erg bedanken!

Foto’s: JTS Fotografie / Jan Timmerman