Vanuit een aantal leerlingen uit Staphorst die naar de Pieter Zandt in kampen gaan, is het idee opgekomen naar aanleiding van een lessenmarathon om een sponsorloop te organiseren. Het is de bedoeling om rond 2:00 uur ‘s nachts op 14 oktober te starten in Staphorst, en dan 30 km naar Kampen te lopen. Dit doen we met een groep van ongeveer 20 mensen.

Ons doel is dan ook om de stichting IJM te steunen met een zo groot mogelijk bedrag. De organisatie International Justice Mission probeert om op te komen tegen de moderne slavernij, in het bijzonder tegen de kinderslavernij in Ghana. Hier worden kinderen tussen de 5 en 12 jaar misbruikt om o.a. visnetten onder water los te maken. Dit moet worden tegengehouden vindt de organisatie IJM. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale- organisaties en politie.

Om reddingsacties te kunnen uitvoeren is veel geld voor nodig. Daar hopen wij deze organisatie mee te helpen door middel van deze sponsorloop. Jullie kunnen ons helpen door een bijdrage over te maken naar: NL91RABO0330931571. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat deze organisatie een mooie bijdrage van ons krijgt!

Meer informatie over het IJM en wat zij doet kan je zien in het volgende filmpje.

YouTube video