Na drie prachtige jaren crossen op het ‘tijdelijke’ crossterrein langs de A28, eigendom van de familie Mussche, komt hier binnenkort een einde aan. De motorclub AMBC zal dit terrein binnenkort terug opleveren aan de familie wat betekent dat deze crossbaan gaat verdwijnen.

De AMBC wil de familie heel erg bedanken voor het mogelijk maken van drie prachtige seizoenen motorcross. Ook kon de club steeds rekenen op de steun van vele enthousiaste sponsoren die de kosten voor de aanleg en onderhoud van deze tijdelijke baan voor hun rekening namen. Zonder deze steun was het allemaal niet mogelijk geweest, dit wil de AMBC nogmaals gezegd hebben.
De nood was hoog bij de vereniging toen men enkele jaren geleden zonder baan kwam te zitten vanwege de bekende vergunning perikelen. Gelukkig is de nieuwe vergunning er al enige tijd en wordt er nog steeds  volop gebouwd op het eigen cross-circuit ’t Wiede Gat. Helaas kwam corona ook voor de AMBC op een verkeerd moment waardoor er enorm veel vertraging is opgelopen met de bouw. Op het moment van schrijven is er echter weer volop activiteit op de baan en is het doel deze klaar te hebben voor aanvang van het seizoen 2022. Volgend jaar kan er dus weer gecrost worden op de eigen splinternieuwe baan.

Afsluiting met open beker wedstrijd
Op deze laatste dag op deze baan organiseert de crosscommissie van de AMBC nog eenmaal een wedstrijd. Deze zal plaats gaan vinden op zaterdag 2 Oktober en uiteraard zijn alle (solo)klassen hier weer van harte welkom. Wil je nog één keer de strijd aan gaan op ons circuit? Schrijf je dan zo snel mogelijk in.
De inschrijving hiervoor is per direct geopend. We zullen deze inschrijving net als de laatste tijd gebruikelijk laten verlopen via de Moto-Inside App. Je kunt je hiervoor opgeven via  https://app.motoinside.app/events/1871

Het verwachte programma:
Inschrijven: 08.30u
Training: 09.30u
Wedstrijden 11.30u
Het exacte schema zal uiteraard in de dagen naar aanloop van de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Klassen:
65cc kleine wielen
65cc grote wielen
85cc kleine wielen
85cc grote wielen
Hobbyklasse
MX125
MX250
MX500
Superklasse

Verder is het circuit de aankomende paar weken tot 2 oktober nog geopend voor trainingen op zaterdagmiddag van 12.00u – 17.00u. Ook hiervoor geld inschrijven via de Moto-Inside App. Voor berichtgeving over deze trainingen houd de AMBC Facebook pagina in de gaten. Hier komt elke week de laatste info te staan.
Twijfel dus niet en schrijf je snel in voor deze allerlaatste wedstrijd op 2 oktober op dit prachtige gelegenheids-circuit van de AMBC.