Woningeigenaren in de gemeente Staphorst kunnen zich aanmelden voor een online informatiebijeenkomst over het verduurzamen van hun huis. Het webinar is op maandag 27 september om 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst worden de onderwerpen isoleren, ventileren, verwarmen, koelen en energie opwekken toegelicht. Belangstellenden zijn binnen een uur tijd op de hoogte van bespaarmogelijkheden en de actuele subsidies. Alle woningeigenaren in de gemeente zijn welkom. Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via www.staphorst.nl/woningverduurzaming.

Samen werken aan een duurzame gemeente

Wethouder Alwin Mussche: “Als gemeente stimuleren we het besparen van energie. Het is goed voor de portemonnee, maar nog belangrijker zo werken we samen aan het zijn van een duurzame gemeente. Ook voor de volgende generaties.”

Gratis basis energieadviesgesprek

Na afloop van het webinar kunnen woningeigenaren zich aanmelden voor een gratis basis energieadviesgesprek met de energieadviseurs. De energieadviseur komt dan bij de inwoner thuis en geeft een energiebespaaradvies op maat.

Duurzaam Bouwloket Staphorst

De gemeente geeft continu tips en adviezen over het verduurzamen van de woning via het eigen online energieloket, www.duurzaambouwloket.nl/staphorst. Op deze site staat ook meer informatie over het basis energieadvies, de informatiebijeenkomsten en webinars. Voor ambitieuze woningeigenaren is er zelfs hulp te vinden bij het energieneutraal maken van de woning.