Op zaterdag 18 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen.

De World Cleanup Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Gemeente Staphorst en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA) ondersteunen dit initiatief van harte.

World Cleanup Day

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. En daarnaast is veel waardevolle informatie verkregen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Doe mee!

Wil je ook in actie komen tijdens de World Cleanup Day? Zet je in voor een schone straat en vraag een gratis opruimset aan via mooi-schoon.nl/WCD.

Mooi Schoon

Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA. Iedereen wil natuurlijk graag een schone leefomgeving. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.