Zaterdag 4 september zal het bevrijdingsvuur uit Wageningen in Rouveen aankomen en zal een tijdelijk museum worden geopend door burgemeester Ten Kate.

Vanaf ’s ochtends vroeg zal een groep hardlopers het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Rouveen brengen. Aan het begin van de avond zal het vuur aankomen bij het Pop-up museum op het Kerkplein. Hier zal de burgemeester het tijdelijk museum openen door de vuurschaal aldaar te ontsteken.

Helaas kunnen bij de opening van het museum i.v.m. de coronaregels alleen genodigden aanwezig zijn. Wel willen we heel Rouveen oproepen om de hardlopers te steunen op het laatste stukje van de Lichtmis naar het Kerkplein. Ze zullen hierbij geëscorteerd worden door onder meer oude legervoertuigen en muzikanten.

Van 6 tot 11 september is het museum op het Kerkplein in Rouveen dagelijks voor iedereen vrij te bezoeken (voor openingstijden zie www.oranjeverenigingrouveen.nl). De tentoonstelling vertelt aan de hand van objecten, foto’s en informatie hoe Rouveen de Tweede Wereldoorlog heeft beleefd en welke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden. Er wordt onder andere dieper ingegaan op Kamp Conrad, het dagelijks leven en onze bevrijders. Hiernaast vertellen Rouveners hun getuigenissen op beeld van de oorlog in de in het museum aanwezige filmzaal.

Meer informatie over het Pop-up museum is te vinden op de website van de Oranjevereniging.