Staphorst – Bij een bedrijf op het industrieterrein in Staphorst is vrijdagmiddag brand uitgebroken in de afzuiginstallatie. Medewerkers van het bedrijf, welke onder andere stro en hooi verhakselen en verpakken, kwamen plotseling tot de ontdekking dat er rook uit de installatie kwam.

Hierop heeft men eerst nog geprobeerd om de brand zelf te blussen, maar toen men er achter kwam dat dit niet ging lukken werd de brandweer ingeschakeld. Nadat de brandweer ter plekke was, heeft men de brandweerauto aangesloten op een interne sprinklerinstallatie die in de afzuiginstallatie verwerkt zat. Hiermee werd een grote hoeveelheid water in het systeem gepompt.Nadat ook diverse kappen van de installatie zijn gehaald en en stof uit de installatie was geschept, kreeg men de brand onder controle.

Korpsen uit Hasselt en Nieuwleusen welke uit voorzorg opgeroepen waren, hoefden niet ingezet te worden.

Foto’s: © H. Mussche