De rederij heeft inmiddels de nodige ervaring op kunnen doen voor het verzorgen van een veilige vaartocht binnen de gestelde regels omtrent de 1,5 meter afstand en de aangescherpte regels omtrent de hygiëne, ook de zaalindeling is aangepast.

De bedoeling is dat we weer gaan varen met onze deelnemers en wel op maandag 6 september van Zwolle naar Urk maar dan moet de situatie en het weer dit wel toelaten. Deze jaarlijkse boottocht wordt weer georganiseerd door de Zonnebloem, afdeling Staphorst (gehele gemeente). 

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking maar het is dus geen vereiste om je als deelnemer bij de Zonnebloem aan te sluiten.

Eerst waren onze vaste deelnemers van de lijst aan de beurt, daarna aangevuld die tot de doelgroep behoren en nu kunnen 70 plussers zich nog opgeven maar die hoeven niet aan de eisen van de doelgroep te voldoen. Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar maar sommige deelnemers zijn nog wat huiverig om zich op te geven wat heel begrijpelijk is maar vol is echt vol.

De deelnemers worden vanaf 9.00 uur verwacht aan de Scaniahaven, Russenweg 18, 8041AL in Zwolle waar het ook nog eens vrij parkeren is. Dus even voor de duidelijkheid, we gaan met eigen vervoer naar en van Zwolle en overleg zoveel mogelijk met familie of kennissen om samen te rijden. De verwachte terugkomst is tussen 17.30 en 18.00 uur.                                                                                                                                                                   Wij varen met de “Nirvana” en er is een verpleegkundige aan boord. Zorg wel voor de nodige medicatie en bij ziekenhuisopname krijgt u het betaalde bedrag terug.                                                                                                                                              Opgave voor deze dagboottocht kan nog bij Jintie Stegeman-Mussche (462867), Henk Dozeman (461620), Elly Scholing (463001) en Jan Figeland (463259) en wel voor 28 augustus en de kosten bedragen €40,00 per persoon.