Zowel in als onder de Lindenlaan wordt momenteel keihard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe hemelwaterafvoer (HWA). Geperforeerde betonnen buizen, omwonden met doek, zorgen ervoor dat de kurkdroge grond van hemelwater wordt voorzien. Bij verzadiging wordt de rest via een overloop afgevoerd naar de spoorsloot.

Al gravend kom je natuurlijk wel eens wat tegen, in dit geval een waterleiding die eigenlijk net wat te diep ligt. Natuurlijk vinden ze er wel een oplossing voor. Tekeningen kloppen altijd, alleen de werkelijkheid ligt soms net iets dieper of meer naar rechts of links. Je kan je de plas voorstellen als een waterleiding van dit formaat door een graafmachine kapot wordt getrokken…

Als de HWA er in ligt wordt de straat gestoffeerd met de roadprinter zodat alles er straks weer superstrak in ligt.
Op steeds meer plaatsen is de bodem uitgedroogd doordat veel huiseigenaren het gras en de plantjes in de tuin vervangen voor betonnen of stenen verharding en het hemelwater afvoeren op de HWA of riool.

Wat (bewegende) beelden door © weblog Staphorst

De waterleiding…