De afgelopen tijd hebben we veel thuis moeten werken door de pandemie. Sommige mensen vonden dit fantastisch, anderen vonden het juist verschrikkelijk. Desondanks is de kans groot dat veel bedrijven in de toekomst hun werknemers ook nog thuis laten werken. Alhoewel waarschijnlijk de hele werkweek vanuit huis uitgevoerd wordt, zullen er alsnog wel dagen zijn waarop je moet thuiswerken. Het is dan van belang om een goed thuiskantoor te ontwikkelen, waarbij de epoxy vloer zeker van belang is. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor een gietvloer, wat in principe best een goede vloer is voor een thuiskantoor. Het is bovendien verstandig om dan nog een beton cire aan de gietvloer toe te voegen zodat het nog wat sterker en duurzamer wordt. De onderstaande vloeren zijn ook zeker geschikt voor een thuiskantoor. 

Hardhout

Als je overal in huis hardhouten vloeren hebt, wil je naar alle waarschijnlijkheid ook hardhouten vloeren in je kantoor aan huis aan laten brengen. Hout is helaas wel één van de duurdere vloer opties, maar de beloning van deze investering is een duurzame, natuurlijke en duurzame vloer. Zowel massieve als samengestelde hardhouten vloeren zijn duurzame, praktische en mooie opties. Ze zijn beide bovendien ook nog eens verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, houtnerven en texturen. Veel mensen denken bij een hardhouten vloer aan een ouderwets exemplaar, maar dat hoeft tegenwoordig echt niet meer het geval te zijn. Vooral als je voor een lichtere kleur kiest is het zeker mogelijk om een moderne houten vloer te laten leggen in je thuiskantoor.

Laminaat

Laminaat is een goede vloer opties die op authentieke wijze de hout- en steen afwerkingen van de hoogste kwaliteit interpreteert. Zo’n vloer is verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen. Hierbij kun je onder meer denken aan een realistisch design, maar een zeer artistieke look is ook mogelijk als je kiest voor laminaat in je kantoor aan huis. Bovendien is het verkrijgbaar in diverse lengtes en breedtes. Hierdoor is het eenvoudig om een opvallend vloerontwerp voor je thuiskantoor te creëren. Laminaat is bovendien duurzaam. Met een extra sterke slijtlaag zijn deze vloeren erg goed bestand tegen zowel slijtage als krassen en vlekken, terwijl het schoonmaken van laminaat ook gemakkelijk is. Bovendien is zo’n vloer relatief goedkoop en kun je het zelf installeren. 

Vinyl

Vinylvloeren zijn een duurzame en onderhoudsarme optie voor thuiskantoren. Ze zijn sterk genoeg om zwaar voetverkeer en het verschuiven van draaibare bureaustoelen te weerstaan. Ook is een vloer van vinyl zowel slijtvast als vlekbestendig, wat komt door een beschermende toplaag. Dit zorgt er dus voor dat de vinylvloer er langer goed uitzien. De gedempte achterkant van sommige vinylvloeren maakt ze ook nog eens geluidsabsorberend en stil onder de voeten. Dit vermindert het geluid van potentiële klanten en telefoontjes en zorgt tegelijkertijd voor meer comfort in je kantoor aan huis. Bovendien heeft vinyl uitstekende thermische eigenschappen, waardoor je het hele jaar door op een warme vloer kunt werken. Ook zijn vinylvloeren verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren, patronen en ontwerpen.