Compleet tasje

Maak een lekkere zomerse kwarktaart met dit tasje van de Bakzolder. 

Inhoud: 

-Mix voor kruimelbodem 
-500 gram kwark-yoghurtbavarois
-100 gram bosvruchtenbavarois
-100 gram glaze zilver 300 gram
€ 12,50

Benodigdheden voor de bodem:
-225 gram mix voor kruimelbodem
-115 gram ongezouten roomboter

Benodigdheden voor de vulling:
-100 gram bosvruchtenbavarois
-100 gram kwark-yoghurt bavarois
-500 ml ongezoete slagroom
-500 gram kwark
-200 ml water
-+/- 12 verse aardbeien

Topping:
-Glaze zilver
-(verse aardbeien & slagroom)

Bakbenodigdheden:
-Springvorm van 26 cm
-Bakpapier
-Spatel

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan op laag vuur (niet bruin laten worden) en meng de mix voor kruimelbodem erdoor. 
Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel de massa over de bodem. 
Druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel. 
Laat de bodem 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Bekleed de springvorm aan de zijkant met een strook bakpapier (zo is de ring straks makkelijker te
verwijderen).

Halveer ongeveer 12 aardbeien en zet deze langs de rand in de bakvorm. 
Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen komt.
Klopt de ongezoete slagroom op. 
Meng 100 gram kwark-yoghurt bavarois met 100ml lauw water en spatel dit door 250 gram kwark. Spatel vervolgens de helft van de opgeklopte slagroom erdoor.
Giet het mengsel op de kruimelbodem.
Meng 100 gram bosvruchten bavarois met 100 ml lauw water en spatel dit door 250 gram kwark.
Spatel vervolgens de overige slagroom hierdoor en het giet bovenop het andere bavaroismengsel.
Laat de taart ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel daarna de glaze zilver over de bovenkant van de taart en decoreer de taart eventueel nog met wat verse aardbeien en slagroom.

Eet smakelijk!

Team Welkoop Staphorst