De selectie van de SC Rouveen is deze week gestart met de voorbereiding op het seizoen 2021/2022.

Een nagenoeg ongewijzigde selectie is vandaag (dinsdag 22 juni 2021) begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hopelijk een seizoen die gaat lijken op een seizoen van “voor de corona”.  Lekker “ballen” tegen echte tegenstanders, lekker voetbal tonen aan de vele voetballiefhebbers die Rouveen bezit. En natuurlijk hoort hier een “derde helft” bij, waar tussen spelers, staf en publiek de gespeelde wedstrijden onder het genot van een hapje en drankje geëvalueerd kunnen worden.

Zoals eerder genoemd blijft de huidige selectie op één speler na volledig bij elkaar. Sven Russcher heeft aangegeven te stoppen met voetballen. Daarentegen wordt de selectie uitgebreid met een drietal spelers die overgekomen zijn van buurvereniging VV Staphorst. Zij zullen de komende tijd de strijd aangaan om een vaste stek in het team te veroveren. 19 selectiespelers krijgen alle de kans om een basisplaats te veroveren in het team.

Ook de staf rondom deze selectie blijft geheel intact. Eddy Zwijnenberg zal de groep weer graag bovenin het linker rijtje willen zien en het liefst op de plaats waar in oktober 2020 de competitie werd stilgelegd. Hij zal daarbij worden geassisteerd door Arjan Schra (assistent-trainer) en Frens de Weert (Keepertrainer).  Jan Trompetter zal er wederom voor zorgen dat alle materialen voor het team tot in de puntjes verzorgd zijn. De huidige leiders (Klaas Bouwmeester en Sjon Keuning) hebben eveneens aangegeven hun functie ook in het nieuwe seizoen uit te voeren. Daarnaast zal Lucel Witte de aan te wijzen scheidsrechters aan de zijlijn assisteren middels aan te geven vlagsignalen in die gevallen dat deze nodig zijn. 

Resteert nog een groep die ook intact blijft, namelijk het verzorgingsteam. Dit team bestaat al meerdere jaren uit Gerco Talen, Evert en Henk Mussche.  Aangezien dit team het verzorgingswerk met veel vakmanschap en plezier uitoefent en nog graag een aantal jaren actief wil zijn op dit gebied, beginnen toch zo langzamerhand wat fysieke en tijdsproblemen te komen. Het bestuur is daarom bezig om het verzorgingsteam wat uit te breiden. 

Voor de zomerstop zullen nog een drietal thuis-oefenwedstrijden worden gespeeld, welke alle eerder deze week gepubliceerd zijn op de website van de club. Na de laatste oefenpartij op zaterdag 10 juli a.s. (thuis tegen DESZ uit Zwartsluis) zal er een korte tijd gestopt worden met de voorbereiding. Na deze stop zal op maandag 16 augustus a.s. de training weer hervat worden.  De eerste oefenwedstrijd na de zomerstop zal op zaterdag 21 augustus a.s. ingepland worden. Op 24 en 28 augustus 2021 wordt wederom deelgenomen aan een toernooi in Hattem/Wapenveld. Nadere info hierover volgt later.

Hiermede weer enige informatie te hebben verstrekt m.b.t. het “voetbalgebeuren” rondom onze eerste selectie, zouden wij u allen van harte willen uitnodigen om de komende drie zaterdagen de thuiswedstrijden te bekijken en alvast te beoordelen, want het is toch noch steeds zo dat “de beste stuurlui aan de zijlijn staan…?”  Opbouwende kritiek wordt vanzelfsprekend geaccepteerd en gewaardeerd.