Deze week vertrekt het Winteb TKRP Elcee Racing team naar het Duitse Oschersleben voor de tweede en derde race in de Dutch Superbike klasse. Frank Nieman is er klaar voor en hoopt flink wat punten mee terug te nemen naar Nederland. 
 
Nieman reed vorige maand nog op het circuit van Oschersleben tijdens de openingsronde van het IDM. Het was voor de Staphorster de eerste keer met de Yamaha R1M op een ander circuit dan het TT Circuit Assen. Nieman wist in Duitsland een goede basis neer te zetten en hoopt hier zijn voordeel mee te doen voor de komende races van het IDC in Oschersleben. 
 
Het raceweekend start op vrijdag met vrije trainingen en de eerste kwalificatie. Op zaterdag wordt de tweede kwalificatie verreden en volgt de eerste race van het weekend. Op zondag vindt de tweede race plaats. De verwachting is dat het tropisch warm gaat worden, dus we gaan zien wat voor effect dit gaat hebben op de resultaten van alle coureurs.
 
Frank: “Het belooft een warm en mooi weekend te worden in Oschersleben. Het doel is om tweemaal op het podium te finishen en dan natuurlijk zo hoog mogelijk ha ha! We gaan hard werken tijdens de trainingen om onszelf zo goed mogelijk klaar te maken voor de wedstrijden.” 
 
Tijdschema – Dutch Superbike
Vrijdag 18 juni
Q1: 17.40 uur
 
Zaterdag 19 juni
Q2: 11.10 uur
Race 1: 17.25 uur
 
Zondag 20 juni
Race 2: 11.30 uur
 
De races zijn te volgen via de livetiming: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index!

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman