BOLSWARD – Op zaterdag 19 juni verzorgen vijf organisten een dag vol koraalmuziek vanuit de Martinikerk van Bolsward. De orgeldag is fysiek bij te wonen en online te volgen. 

De presentatie van deze dag is in handen van Jan Quintus Zwart. Deelnemende organisten zijn: Pieter Heykoop, Harm Hoeve, Gerwin van der Plaats, Marco den Toom en André van Vliet. 


Het vijftal weet zich nauw betrokken op de karakteristieke Hollandse Koraalkunst, waarbij een koraalmelodie uitgangspunt is in een compositie. De betreffende melodie wordt uitgewerkt in bijvoorbeeld een fantasie, toccata, trio of in verschillende variaties. Tekst en karakter van het lied zijn hierbij in sterke mate leidend. 
Het middagprogramma vanaf 13.00 uur vormt een hommage aan de grootmeesters van de Hollandse Koraalkunst: Feike Asma, Piet van Egmond, Klaas Jan Mulder, Herman van Vliet en Jan Zwart. Het programma wordt afgewisseld met interviews met de deelnemende organisten.


Het avondprogramma start om 19.30 uur. De organisten brengen dan eigen koraalbewerkingen ten gehore.
Deze orgeldag wordt georganiseerd door ConsoloNL en is live te volgen via het YouTube-kanaal van Marco den Toom. Daarnaast mag er publiek aanwezig zijn in drie tijdvakken met elk max. 60 personen. Kaarten hiervoor kunnen gereserveerd worden via www.ticketscorner.nl .