Op 20 mei jl. is het persbericht van de ‘actie vakantietas 2021’ verschenen op Weblog Staphorst. De organisatie wil een ieder die een bijdrage heeft geleverd, of namen heeft aangeleverd, heel hartelijk bedanken! 

Toch willen we de actie graag nogmaals onder de aandacht brengen, voor zowel giften, als opgave(n). Aan het begin van de zomervakantie (juli) willen we de kinderen een goed gevulde tas aanreiken. We zijn daarvoor afhankelijk van uw giften en moeten natuurlijk weten bij wie de tasjes terecht moeten komen. Zodende willen we onderstaand bericht graag nogmaals met u delen:

“Zomervakantie. Voor veel kinderen is dat groot feest: even niet naar school, leuke dingen doen en kamperen op een zonnige bestemming. Voor meer dan 400.000 kinderen in Nederland is de zomervakantie echter helemaal niet leuk: zij groeien op in een gezin waar geen geld is om op vakantie te gaan of een dagtripje te maken naar bijvoorbeeld de dierentuin.
Daarom organiseren een aantal diaconieën van kerken in Staphorst/Rouveen/IJhorst, samen met Humanitas ook dit jaar de ‘actie vakantietas’ speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die komende zomer niet op vakantie kunnen gaan. 

In de tassen zitten leuke (zomer)cadeautjes voor mooi én slecht weer, maar ook een aantal waardebonnen welke de kinderen kunnen inleveren bij de plaatselijke ondernemers. 

Via de netwerken van Humanitas en de betrokken diaconieën zullen de kinderen in de eerste week van de zomervakantie hún tasje ontvangen. Kent u kinderen die in aanmerking komen voor een vakantietas geef ze op via: actievakantietas@gmail.com(voor- en achternaam, geslacht, leeftijd en adres). Help mee en bezorg ook deze kinderen een extraatje komende zomer! 

De komende periode worden verschillende collectes gehouden, maar ook donaties zijn van harte welkom! Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de actie vakantietas én aan een glimlach op het gezicht van deze kinderen, kan een donatie overmaken: NL26RABO0344759121 t.n.v. Humanitas o.v.v. actie vakantietas 2021 Staphorst (ter info: voor €20,00 kunnen we 1 tas uitreiken).”