In mei legt elke vogel een ei. Toch? Maar dan moet er wel eerst een nest gebouwd worden. In het pittoreske Staphorst heeft de ooievaar een portaal boven de snelweg uitgekozen als ideale plaats om straks de eieren in te leggen.

Keurig op de hoek van het portaal net naast de weg, daar kan niemand last van hebben. Of je wordt zo afgeleid dat je al naar boven kijkend de weg afrijdt.

Door de heersende coronacrisis is het relatief rustig op de A28. Ooievaren zijn bijna net zo eigenwijs als mensen en bouwen zonder toestemming het nest waar ze dat willen bouwen. In Rouveen verkozen ze een tijdje geleden de schoorsteenpijp van de kaasfabriek en waren niet makkelijk weg te krijgen. De fabriek gebruikt de pijp namelijk nog steeds om overtollige warmte af te voeren. Ook verschansten de ooievaars zich op de schoorsteen van de kerk in deken, de Levensbron, maar ook daar moeten ze het veld ruimen.

Een paar © foto’s van het nest op het portaal en wat foto’s uit de oude doosch.