Kampen – Op zaterdag 29 mei wordt er vanuit de Bovenkerk in Kampen een bemoedigingsconcert voor Israël uitgezonden. Het concert is vanaf 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van Christenen voor Israël en Kampen Bovenkerk. 


Het betreft een spontaan initiatief van christelijke organisatoren en musici. Zij willen op muzikale wijze hun verbondenheid met Israël uitdragen en werken daarom graag mee aan dit bemoedigingsconcert. Nu Israël van alle kanten onder vuur ligt – letterlijk en in de media – willen zij hun steun betuigen aan Israël en hiervoor ook de betrokkenheid en aandacht van de kijkers vragen. 


Urk levert de zangers voor deze avond: het Urker Mannen Kwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats, de familie Post en Willemijn de Munnik. Verder werken mee: Harm Hoeve en Marco den Toom op het orgel, Chloë Elsenaar op de viool en Noortje van Middelkoop op de panfluit. De broers Hermen en Roderick van Arnhem leveren een bijdrage op orgel en piano. De presentatie is in handen van Jan Quintus Zwart. 


Israël is in de eerste plaats gebaat bij steun en gebed. Daarnaast kunnen de kijkers blijk geven van hun betrokkenheid door een gift over te maken via de QR-code of het bankrekeningnummer in de livestream. Deze digitale collecte is bestemd voor Christenen voor Israël.

YouTube video