Stichting Denbi Hospital Foundation zet zich in voor toegankelijke moeder-en-kindzorg in Ethiopië. Daarvoor wordt deze actie gevoerd door de verkoop van lavendelplanten die beschikbaar zijn gesteld. De lavendelplanten zijn van uitstekende kwaliteit en zitten in een grote pot van 17cm. De planten kunnen ongeveer 45cm hoog worden. Lavendel groeit goed in de volle zon en is winterhard. De lavendel kan worden besteld tot 3 juni. Op 5 juni kan het worden afgehaald in Punthorst.

Berdien Coster, afkomstig uit Staphorst, werkt sinds 2014 in Ethiopie voor Stichting Denbi. In 2018 is door Stichting Denbi een medium clinic geopend waarin bevallingen kunnen worden gedaan. De nood is echter groot en er is dringend behoefte aan een ziekenhuis waar langduriger zorg kan worden gegeven. Daarvoor is de nieuwe Stichting Denbi Hospital Foundation opgericht. De grond is de vergunningen zijn inmiddels verworven. Er is echter veel geld nodig voor de voorbereiding en het ontwerp en later de bouw van het ziekenhuis. Daarom worden acties gevoerd en ook sponsors en (sociale) investeerders gezocht.

De lavendel kan worden besteld via https://bit.ly/lavendel-actie. Voor meer informatie, zie https://denhofe.org