Een heel winterseizoen hebben we geen vergaderingen kunnen beleggen. Als bestuur vinden we dat erg jammer, maar gezien de Corona situatie is het gewoon niet anders. 

Op dit moment willen we onderstaand Webinar onder uw aandacht brengen:

Hoe voorkom ik oververhitting bij koeien?

Online-uitzending (Webinar)  10 mei 2021 om 20.00 uur

In samenwerking met het vakblad Melkvee organiseert Speerstra Feed Ingredients een online uitzending over hittestress bij melkvee.

Frens Hoeve – Voedingsspecialist bij Speerstra Feed Ingredients, vertelt wat oververhitting of hittestress bij melkkoeien eigenlijk is, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe aanpassingen in het voermanagement kunnen helpen, om melkkoeien beter voor te bereiden op de hitte. Hij besteedt extra aandacht aan droge koeien en de hoogdrachtige pinken.

Ramzy Yousef – Eigenaar/directeur Agromax
Het optimaliseren van het stalklimaat kan helpen koeien tegen hitte te beschermen. Maar hoe dan? Ramzy Yousef gaat eerst in op verschillende ventilatiesystemen (lengte- en breedteventilatie), wat de voor- en nadelen zijn voor stalklimaat en koeien en wat de verschillen in energieverbruik zijn. Daarna staat hij stil bij het inzetten van koeling in de stal. 

Een nog weinig toegepaste techniek in ons land die kan zorgen voor een temperatuurdaling in de stal van 6 tot 7 graden. Hoe werkt het en wat levert het op?

Meld u zich nu al aan via onderstaande link. U krijgt dan een mail terug met een link waarmee u de uitzending op maandag 10 mei om20.00 uur kunt volgen. https://www.melkvee.nl/evenement/397614-thema-sessie-online-uitzending–hittestress-s-heerenberg/

Kijk maandag 10 mei om 20:00 uur gratis naar de online-uitzending “Hoe voorkom ik oververhitting bij melkvee?”

Om te kijken naar deze uitzending hoeft u geen app te installeren, Agrio TV Live werkt in de webbrowser op pc, laptop, tablet of telefoon, meld u aan via onderstaande link en discussieer mee!

Aanmelden kan ook via www.landmanswelvaart.nl onder het tabblad nieuws.