Door Racesport.nl / Foto: Red Bull MotoGP Rookies Cup test met Collin Veijer (95) | foto© Red Bull Content Pool

Collin Veijer begint komend weekend vol vertrouwen aan het 2021 Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen. Veijer liet zich de afgelopen drie dagen tijdens de Red Bull MotoGP Rookies Cup voorjaarstest in Portimão goed zien, kende geen noemenswaardige problemen, wist zich goed staande te houden in het veld en sloot de test af met de zevende rondetijd achter zijn naam.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs beginnen komend weekend in Portimão aan hun 2021 seizoen. Alvorens het zover is werkten de jonge talenten de afgelopen drie dagen hun eerste en enige driedaagse pre-season test af op het bekende circuit in de Portugese Algarve.

Lastige circuit omstandigheden gedurende de afgelopen drie dagen en het veeleisende en spannende Portimão Grand Prix-circuit maakten er een echt test voorseizoen van voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs. De 16-jarige Collin Veijer wist zich echter alle drie dagen goed in het veld te handhaven en hij kijkt dan ook uit naar het eerste raceweekend, komend weekend op hetzelfde circuit in Portugal.

Collin Veijer: “Tijdens de eerste dag moesten we alles voorbereiden om in Portimão voor het eerst met de Rookies Cup motor te kunnen rijden. Dus de eerste dag op de baan was een beetje moeilijk, je moet even weer de puntjes op de i zetten zeg maar. Na een paar sessies kreeg ik het gevoel weer terug, zowel met de baan als ook met de motor.
Dag 2 was moeilijk omdat we regen hadden tijdens de eerste sessie. De tweede sessie was met natte plekken, hetzelfde voor de derde en vierde, dus het was moeilijk om tot op de limiet te pushen. Vandaag (zondag) hadden we in de eerste sessie ook nog natte plekken omdat het in de ochtend nog had geregend. Daarna hadden we de racesimulatie.
In het begin van de racesimulatie kreeg ik niet het juiste gevoel, maar daarna nestelde ik me achter een paar snelle rijders en kon ik meer pushen en voelde ik me goed. Daarna werden de banden snel minder en was het moeilijk om te pushen maar ik voel me goed op de motor. Ik denk dat we de motor nog wel iets kunnen verbeteren, iets zachter aan de voorkant dat is iets wat we nog kunnen we proberen, maar eigenlijk ben ik klaar om volgend weekend hier te gaan racen
.”

De drie testdagen werden gekenmerkt door een groot aantal crashes, mede veroorzaakt door de wisselende en moeilijke omstandigheden. Uiteindelijk was het de Spanjaard Daniel Holgado die met een snelste rondetijd van 1’51.404 na afloop de samengestelde tijdlijst aanvoerde voor Mario Aji, Marcos Uriarte, David Munoz, Diogo Moreira, David Alonso en Veijer, dit seizoen de enige Nederlandse vertegenwoordiger in het veld.

Samengestelde tijdlijst na drie dagen: Gecombineerde tijdlijst