Afgelopen woensdag 1 juli heeft Frank een succesvolle testdag gehad met de Yamaha R1 op het TT Circuit Assen. Het team heeft deze dag veel kunnen testen en een mooie stap gemaakt met de setup. Tijdens deze KNMV testdag waren er veel internationale coureurs aanwezig, waaronder oud-MotoGP coureur Jonas Folger. Frank heeft veel van deze rijders mogen leren en sloot de dag dan ook af met een nieuw PR van 1.42.4! Dit is al een seconde sneller dan het PR op de R6. 

Frank: “Ondanks dat het pas mijn derde testdag was met droge weersomstandigheden, heb ik de dag af kunnen sluiten met een nieuw PR van 1.42.4! De dag begon moeizaam i.v.m. kleine problemen, maar we hebben ons sterk herpakt. Ik wil de KNMV bedanken voor deze mooie trainingsdag en ik kijk uit naar mijn eerste Supercup 1000 race op zaterdag 11 juli!”

Zaterdag 11 juli is het dus eindelijk weer zover, het raceseizoen gaat van start! Nieman Racing kijkt uit naar het debuut van Frank in de Supercup 1000 klasse van de OW Cup en stoomt zich klaar voor de eerste race. Er is helaas nog geen publiek welkom op het TT Circuit Assen, maar wij zullen iedereen goed op de hoogte houden via onze Facebookpagina. Daarnaast is Frank te volgen via de livetiming van het circuit.

Tijdschema Supercup 1000 zaterdag 11 juli:
Kwalificatie 1: 09.28 uur
Kwalificatie 2: 11.48 uur
Race: 15.00 uur

Volg Frank live via: https://livetiming.getraceresults.com/assen

Foto: KNMV testdag 1 juli 2020, © JTS Fotografie / Jan Timmerman