We gaan beginnen. Zaterdag is de eerste race in Assen. Na maanden stil te hebben gestaan, gaan we een kort en intensief raceseizoen tegemoet in de IDM Supersport 300. Rick, met #37, het team en de motor zijn startklaar!

Voorbereidingen seizoen
Eind mei mochten coureurs in Assen het circuit op na maanden aan de kant te hebben gestaan. Het was een goede training voor Rick. Motor en coureur stonden nog steeds op scherp. Afgelopen maandag heeft hij ook nog kunnen trainen in Assen. Het was erg warm, hopen dat de temperatuur in het weekend iets lager is.

Kampioenschap
Het wordt een kort, intensief raceseizoen. Het kampioenschap in de IDM Supersport 300 wordt beslist over acht wedstrijden in vier events. Dus belangrijk voor het team om meteen op scherp te staan, foutjes en pech kun je je niet veroorloven.

Augustus: 14-16 Assen
September: 07-08 Sachsenring | 11-13 Lausitzring | 25-27 Hockenheim
 Alle wedstrijden worden zonder publiek gereden. Maar daar staat wel tegenover dat alle webstrijden thuis wel live te volgen zijn via de livestream van IDM (via YouTube en Facebook). Een mooie kans om Rick te zien racen!
Schema Assen
vrijdag Q1 16.05u | zaterdag Q2 11.30u, Race 1: 15.55u | zondag Race 2: 14.15u

#33 wordt #37

Rick gaat verder racen met #37. Hij starte op 4-jarige leeftijd met #33 en heeft hiermee vele successen behaald. Internationaal blijkt #33 een populair getal te zijn waardoor hij vaak met een ander nummer reed, ook in IDM SSP300. 

Het werd #37. Niet zomaar gekozen. #37 is ook van Joey Litjens, oud GP-coureur, Ricks zwager, coach en professioneel motorsporttrainer. Een nummer met betekenis dus. 

Logo is aangepast en een nieuw motorpak dankzij Casco Sportivo. Ook de motor is dit jaar wat opvallender gemaakt door Viking Reclame. We hadden tijd genoeg 😉