Ter Harmsel fysiotherapie in Staphorst/Rouveen biedt op dit moment  samen met diëtistenpraktijk van Asselt de Beweegkuur aan. De Beweegkuur is een gecombineerd leefstijlprogramma (GLI) speciaal voor mensen die door een matig of ernstig  overgewicht gezondheidsrisico’s lopen. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten of diabetes. Bij de GLI werken de fysiotherapeut, de diëtiste en de leefstijlcoach nauw samen met de deelnemer om in twee jaar tijd de gezondheid te verbeteren. Dit wordt behaald door een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. 

Deelname aan de Beweegkuur is altijd op verwijzing van de huisarts. De deelnemer begint de Beweegkuur met een intake bij de leefstijlcoach. De Leefstijlcoach richt zich op het realiseren van blijvende gedragsverandering. Aan de hand van de intake wordt het programma samengesteld, bestaande uit een beweegplan en een voedingsplan.  Het beweegplan zet aan tot duurzaam bewegen en wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Het voedingsplan bestaat uit individuele  en (online)groepsbijeenkomsten en wordt uitgevoerd door de diëtiste.  Het totale programma duurt 2 jaar.  Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase.

De Beweegkuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico.

Er is erg veel belangstelling voor de BeweegKuur.  Ter Harmsel heeft echter nog ruimte voor enkele deelnemers. Wilt u ook graag uw leefstijl verbeteren en weer fitter willen worden? Informeer bij uw huisarts of u ook in aanmerking komt en neem deel aan de Beweegkuur en meldt u snel aan, want vol=vol.  U kunt zich (na verwijzing van de huisarts) melden bij Ter Harmsel fysiotherapie  via  email: info@fysioterharmsel.nl  of telefoon: 0522-291950 Meer informatie over de Beweegkuur vindt u op de website www.fysioterharmsel.nl