Danny van der Sluis had op meer gehoopt dan een vierde plaats in de eerste race van het Dutch Superbike seizoen 2021 op het TT Circuit Assen. De TT Racing Team coureur vocht voor de tweede positie, totdat hij in de tweede helft van de race te kampen kreeg met remproblemen.

Zaterdag 5 juni ging het seizoen voor het TT Racing Team en coureur Danny van der Sluis dan eindelijk echt van start met de eerste ronde van het International Dutch Championship (IDC), voorheen OW Cup, op het TT Circuit Assen. Woensdag en donderdag voor de eerste racedag testte Danny nog twee dagen in Assen om de laatste puntjes op de i te zetten qua afstelling van de BMW S1000RR. De test bleek goed geslaagd, want zaterdagmorgen in de eerste Dutch Superbike kwalificatie was Danny gelijk sneller dan in alle trainingen voorafgaand aan het seizoen 2021. Na twee kwalificaties stond de coureur uit Staphorst op plaats drie met een 1’41.654. Danny zelf was niet ontevreden, maar ook niet tevreden over zijn rondetijd. “Het moet nog harder”, gaf Danny voor de race aan.

Het werd niet Danny’s race. Na een mindere start moest de TT Racing Team coureur zich vanaf de vijfde plaats naar voren zien te werken. Al snel wist Danny naar de derde plaats te komen en naar het achterwiel van de nummer twee toe te rijden. In de tweede helft van de race kreeg de BMW-coureur echter problemen met de remmen. Danny viel terug naar plaats vier en schoot nog een keer flink rechtdoor toen hij te weinig remdruk had. In de slotfase kon hij geen aanval meer doen op de laatste podiumplaats en finishte Danny als vierde. Uiteraard niet het resultaat waar de coureur uit Staphorst op gehoopt had tijdens de openingsrace van het Dutch Superbike seizoen 2021. 

Over twee weken (18 t/m 20 juni) staat de tweede ronde van het Dutch Superbike kampioenschap op het programma met dubbele wedstrijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Danny van der Sluis  #10: “Het ging in de kwalificaties zeker niet slecht. We hadden de goede lijn weer te pakken, nadat we in het voorjaar zoekende waren naar de juiste afstelling. Mijn start was niet top, de motor kwam een keer flink omhoog en greep daardoor een keer in. Ik kwam daardoor op P5 terecht. Het kostte wat tijd om naar voren te komen. Ik kon daarna wel redelijk snel naar Vasco (van der Valk) op P2 toerijden, totdat mijn rem zacht werd. Het tweede deel van de race werd daardoor erg lastig. Frank (Nieman) kwam mij voorbij en hij zat net voor mij toen ik een keer rechtdoor moest in de Ruskenhoek toen mijn rem bijna niets deed. Ik kon daarna handmatig mijn rem nog maximaal verstellen, waardoor ik de motor weer iets beter stil kon krijgen. Natuurlijk verre van tevreden met deze vierde plaats, maar over twee weken in Oschersleben gaan we er weer voor!”

Foto credits; Jan Timmerman – JTS Fotografie