Het is enige tijd stil geweest rondom de crossactiviteiten van de AMBC, maar er is op de achtergrond wel doorgewerkt en we hopen binnen afzienbare tijd weer mogelijkheden te kunnen bieden aan onze crossende leden. Vandaar ook de kop boven dit artikel. Een tweetal weken geleden heeft de crosscommissie eindelijk de baan droog kunnen leggen na de vele regen- en sneeuwval van de afgelopen winter. We hebben  vorige week een start kunnen maken met aanpassingen aan de lay-out voor het komende seizoen.
 
Dit zal helaas vooralsnog wederom een seizoen vol onzekerheden zijn. We hebben gelukkig weer toestemming gekregen om het tijdelijke circuit langs de A28 te mogen gebruiken voor trainingen. We zeggen weer een groot woord van dank aan de landeigenaar die ons weer een seizoen wil helpen. Helaas noodzakelijk omdat de nieuwe crossbaan op het wiede gat nog niet klaar is. Onze doelstelling was deze bij aanvang van het seizoen 2021 klaar te hebben maar dit gaat helaas niet lukken. De doelstelling wordt voorlopig richting de zomer verschoven. Plan is nog steeds om dit jaar op het wiede gat te kunnen crossen.
 
De vergunning voor de tijdelijke baan langs de A28 is in de maak, we hopen hiervoor, net als de laatste paar jaar, weer op een goede samenwerking met de gemeente Staphorst. Zodra wij de vergunning binnen hebben en de aanpassingen hebben afgerond kunnen we open voor trainingen.
Dit zal hopelijk met een 2 á 3-tal weken het geval zijn. Houdt hierover website en Facebook in de gaten. Deze trainingen zullen ook nog steeds onder de corona regels moeten worden uitgevoerd.
 
Wedstrijden zijn, vanwege corona, nog een onzekere factor, hierdoor hebben wij nog geen kalender ingepland. Hier hopen we zo snel mogelijk mee te komen als er meer duidelijk is omtrent wedstrijdmogelijkheden. Binnenkort volgt meer informatie omtrent de nieuwe lay-out en inschrijving voor trainingen. Dus houd onze website en Facebook goed in de gaten.
 
Met een gezonde en sportieve groet van de AMBC en tot snel!