Het was nog even spannend. Maar eindelijk, na dik zeven maanden geen races, waren er dit weekend twee races tegelijk. Mudmasters in Biddinghuizen en Warrace in Arnhem. Omdat voor de rest van het jaar alles afgelast is, waren de atleten van Familyfit Indoorsurvival Staphorst erop gebrand om nu te pieken. 


In Biddinghuizen had Robin de Jager een stevige strijdt met de andere deelnemers. Maar na 14 kilometer lukte het hem om los te komen en een kleine voorsprong op te bouwen. Na dik 21 kilometer en 46 obstakels kwam hij als eerste man over de finish. In verband met het gefaseerd starten moest hij toen nog vijf minuten geduld hebben voor hij hoorde dat hij de allersnelste was. 


Corien Jansen liep bij de vrouwen snel vooraan. Het was wel weer even wennen om op tempo te blijven rennen. Corien bouwde zo’n ruime voorsprong op dat ze bij de finish direct hoorde dat ze de winnares was bij de dames. 
In Arnhem starte Sonny Brons op de 20km. Ook hij moest obstakels overwinnen. Maar bij een fout kreeg hij een kilo aan gewicht extra in zijn vest. Hij liep geconcentreerd en wist daarmee de tweede plaats te halen! 


Al met al een zeer geslaagd weekend. Jammer genoeg is de situatie rondom COVID-19 dusdanig dat deze sport hard geraakt wordt. De atleten hopen in 2021 weer aan de start van een obstacle race te staan. En tot die tijd trainen ze in Staphorst verder.