Als jij die kale muren in je woning zat bent dan kun je gelukkig veel doen om hier verandering in te brengen. Op https://www.photowall.nl/ kun je bijvoorbeeld allerlei prachtige producten vinden die je aan je muur kunt hangen of op je wand kunt plakken. Zo maak je van die kale muur ineens het hoogtepunt van je huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een waar pronkstuk, waardoor de kamer ineens een heel andere look krijgt. Bij kun je onder meer gebruik maken van posters en behang, maar ook akoestische panelen en wandkleden zijn opties. In 2021 zullen we natuurlijk weer andere spulletjes aan de wand hangen dan dat we deden in 2020. Dit komt doordat er nieuwe trends zijn opgedoken waar we allemaal van het ene op het andere moment stapelverliefd op zijn geworden. Hieronder vind je vier van de mooiste wanddecoratie trends van 2021 waarmee jij van je kale muur ineens een prachtige wand kunt maken.

Textielposters

Een textielposter is een poster die gemaakt is van textiel. Dat zal niet komen als een verrassing, want de naam van dit product doet dit natuurlijk al vermoeden. Het zal één van de grootste muurdecoratie trends zijn van 2021, dat is wel zeker. Het printen op textiel zal namelijk voor een geweldig resultaat zorgen. Je krijgt hierbij kleuren die over het algemeen erg diep en intens zijn. Daarnaast heeft de poster van textiel ook een mooie uitstraling doordat het opgehangen wordt tussen twee stokken van beukenhout, wat zonder twijfel een mooi soort hout is. Vervolgens gaan je het volledige geheel op aan de muur met een touwtje die een lederlook heeft. De prints die je met name ziet op de textielposters zijn jungle prints en line-art kunstwerken, maar ook inspirerende quotes zul je naar alle waarschijnlijkheid veel zien terugkomen op deze optie van wanddecoratie. 

Akoestiek

Als je wilt kiezen voor wanddecoratie die niet alleen zorgt voor een mooie uitstraling, maar ook een praktische werking heeft dan kun je zeker kiezen voor een akoestische optie. Dit zijn wandpanelen die er dus voor zullen zorgen dat de akoestiek in een kamer of ruimte verbeterd wordt. Het mooie aan deze akoestische panelen is dat je ze kunt laten voorzien van een eigen ontwerp. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je ze echt perfect naar de ruimte kunt vormen, maar ook naar je eigen smaak en de stijl van het interieur. Dit zorgt ervoor dat deze panelen voor op de wand echt perfect zijn als je een eigen winkel of kantoor hebt. Daarnaast kunnen deze panelen die tegelijkertijd de akoestiek en het uiterlijk van de ruimte verbeteren ook handig zijn als je in een woning woont waar veel harde materialen gebruikt zijn. Hierbij kun je denken aan veel raampartijen, maar ook aan een vloer van beton. 

Behangcirkels

Inmiddels zijn de organische vormen in onze interieurs al een paar jaar zeer populair. Dit is dan ook al een tijdje een bekende trend, wat in 2021 niet anders zal zijn. Deze trend zet zich in het jaar waarin we op het moment zitten namelijk voort in een nieuw materiaalsoort, te weten behangcirkels. Je kunt zo’n cirkel van behang laten drukken met een eigen ontwerp, al zijn er ook kant en klare exemplaren te bestellen. Als je voor een eigen ontwerp gaat dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een afbeelding van je gezin of voor een foto die je zelf hebt gemaakt op vakantie. Bij de behangcirkels voor aan de muur die je kant en klaar kunt kopen zie je met name jungle prints, bloemen prints en ook natuurfoto’s. Om een speels effect te creëren zou je meerdere muurcirkels van behang kunnen kopen in diverse formaten.

Duurzaamheid

Nog altijd is duurzaamheid zeer belangrijk, wat ook zeker in het interieur het geval is. Duurzame wanddecoratie zal dan ook zeker een opmars maken in 2021. Hier kun je in principe op diverse manieren gebruik van maken in je woning. Zo zou je vintage woonaccessoires kunnen hergebruiken als muurdecoratie. Hierbij zou je onder meer gebruik kunnen maken van mandjes of onderborden van rotan die je aan de muur hangt. Ook wanddecoratie van duurzame materialen is een mogelijkheid. Denk hierbij aan wandkleden die gemaakt van 100 procent katoen. Ook textielposters van gerecycled polyester van zonder twijfel onder deze duurzame trend. Er zal immers altijd wel een variant die van een duurzaam materiaal geproduceerd is te vinden zijn, al zul je soms wel even goed moeten zoeken totdat je het perfecte exemplaar gevonden hebt.