Het was niet het weekend van Danny van der Sluis op de Hockenheimring. De TT Racing Team coureur kwam in actie tijdens de IDM seizoensfinale, die verreden werd onder wisselende weersomstandigheden. Danny had geen goed gevoel met de motor in de eerste race en werd twintigste. In de tweede race was het gevoel aanmerkelijk beter, maar toen moest de BMW-coureur de strijd vroegtijdig staken met een gebroken ketting.

Danny van der Sluis en het TT Racing Team kwamen afgelopen weekend in actie op de Hockenheimring voor de seizoensfinale van het Duitse IDM Superbike kampioenschap. De coureur uit Staphorst had in 2016 voor het laatst op dit circuit gereden en dat was met een Supersport 600. Met de BMW S1000RR was het toch net even wat anders. De eerste trainingsdag werd er gezocht naar de juiste afstelling. Gedurende de dag wist Danny met het team wel stappen te maken, maar tevreden waren ze niet na afloop van de droge vrije trainingen niet.

Zaterdag waren de condities compleet anders, want het had namelijk geregend. Op de natte baan ging het in de eerste kwalificatie uitstekend voor Danny. De TT Racing Team coureur klokte een nette een achtste tijd. De tweede kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan. Helaas begon het voor Danny op het verkeerde moment weer te regenen, aangezien hij op dat moment net met slicks naar buiten wilde gaan. In de slotfase werd het weer iets droger. Op de regenbanden zette Danny een twintigste tijd en daardoor mocht hij zondag vanaf de zevende startrij de races aanvangen.

Bij de start van de eerste race zondagmorgen was er een droge lijn, maar daarnaast waren er nog veel natte plekken. Lastige omstandigheden dus en de beperkte rijtijd op een droge baan brak Danny ook op. De keuze qua afstelling bleek niet de juiste te zijn en het werd een moeizame race voor de coureur uit Staphorst. In de beginfase van de race kon Danny zich nog handhaven aan de staart van een groepje dat in gevecht was voor de laatste puntenpositie (P15), maar uiteindelijk moest hij lossen. Danny kwam als twintigste over de finish. 

Voor de tweede race werden er wat aanpassingen en het gevoel was nu vele malen beter. De start was niet denderend, maar de openingsronde wel. Danny wist zich op te werken van de twintigste naar de elfde plaats. Ook in de eerste ronden leek de BMW-coureur de strijd aan te kunnen voor een mogelijke top-tien klassering. Bij het ingaan van de vierde ronde kwam er een einde aan het hoopvolle begin van de wedstrijd, toen de ketting brak bij het aanremmen voor de eerste bocht.

Volgende week, zaterdag 3 oktober, komen Danny en het TT Racing Team in actie op het TT Circuit Assen tijdens de voorlaatste ronde van de OW Cup. Danny begint aan deze wedstrijddag als leider in het kampioenschap met een voorsprong van 23 punten op de nummer twee.

Danny van der Sluis #10: “Het was best een lastig weekend. We hadden alleen vrijdag op een droge baan gereden, dus het was moeilijk om een goede afstelling te bepalen voor de races. In de eerste race gingen we dan ook de verkeerde kant op. Dit wisten we goed te herstellen voor de tweede race. We zaten er echt goed bij, totdat de ketting brak. Shit happens, maar we moeten het goede gevoel uit de tweede race volgende week meenemen naar Assen.”

Foto credits: Damon Teerink – Racing Passion Photography